Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové placky na viac spôsobov

Zemiakové placky
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Zemiakové plavky sú skrátka neprekonateľné jedlo.

Hodia sa skvele na večeru, zasýtia a sú lacnou alternatívou chutného pohostenia.

Dajú sa pripraviť s čímkoľvek, a keď k nim pridáte viac cesnaku navyše vyženiete zo svojho tela bacily ktoré na vás hlavne na jeseň útočia.

Zemiakové placky

Základný recept na zemiakové placky:

Suroviny:

  • 750 g zemiakov
  • 80 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 mletého čierneho korenia
  • Olej alebo masť na vyprážanie

Postup:

Zemiaky umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Nechajte ich stáť asi 3 minúty, aby pustili šťavu, tú zlejte.

Potom je zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné ingrediencie okrem masti a dobre premiešajte.

Väčšiu panvicu rozohrejte a dajte na ňu lyžicu masti. Akonáhle sa rozohreje (ale len tak, aby sa z nej nedymilo), naberte cesto menšou naberačkou a rozotrite na placku hrubú asi pol centimetra.

Smažte pri nižšej teplote aby sa placky dobre prepiekli.

Akonáhle spodná strana zozlatne, obráťte ju a smažte z druhej strany.

Zemiakové placky

Placka s údeným a jarnou cibuľkou

Suroviny:

  • 750 g zemiakov
  • 100 g údeniny
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • jarná cibuľka
  • 1 lyžica majoránky
  • 200 ml mlieka
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie
  • masť alebo olej na vyprážanie

Pripravíme ich takisto ako placky predtým..

S cviklou

Zemiakové placky s cviklou

Suroviny:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica majoránky
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 250 g červenej repy
  • 1 vajce
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g hladkej múky
  • olej alebo masť na vyprážanie

Postup:

Do nastrúhanej surovej olúpanej červenej repy pridajte nastrúhané vylisované zemiaky a všetko zmiešajte s vajíčkom, múkou, nadrobno nakrájanou cibuľou a roztlačeným cesnakom.

Ochuťte soľou, korením a majoránku.

Cesto dôkladne premiešajte a nechajte 2 hodiny v chlade odležať.

Zemiakové placky vyprážame na rozpálenom masti alebo oleji.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies