Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové placky na viac spôsobov

Zemiakové placky
reklama:

Zemiakové plavky sú skrátka neprekonateľné jedlo.

Hodia sa skvele na večeru, zasýtia a sú lacnou alternatívou chutného pohostenia.

Dajú sa pripraviť s čímkoľvek, a keď k nim pridáte viac cesnaku navyše vyženiete zo svojho tela bacily ktoré na vás hlavne na jeseň útočia.

Zemiakové placky

Základný recept na zemiakové placky:

 

750 g zemiakov

80 g hladkej múky

1 vajce

200 ml mlieka

6 strúčikov cesnaku

1 lyžica majoránky

1/2 lyžičky mletej rasce

1 lyžička soli

1/2 mletého čierneho korenia

Olej alebo masť na vyprážanie

 

Zemiaky umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Nechajte ich stáť asi 3 minúty, aby pustili šťavu, tú zlejte.

Potom je zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné ingrediencie okrem masti a dobre premiešajte.

Väčšiu panvicu rozohrejte a dajte na ňu lyžicu masti. Akonáhle sa rozohreje (ale len tak, aby sa z nej nedymilo), naberte cesto menšou naberačkou a rozotrite na placku hrubú asi pol centimetra.

Smažte pri nižšej teplote aby sa placky dobre prepiekli.

Akonáhle spodná strana zozlatne, obráťte ju a smažte z druhej strany.

Zemiakové placky

Placka s údeným a jarnou cibuľkou

 

750 g zemiakov

100 g údeniny

100 g hladkej múky

1 vajce

jarná cibuľka

1 lyžica majoránky

200 ml mlieka

1 strúčik cesnaku

štipka soli

mleté čierne korenie

masť alebo olej na vyprážanie

Pripravíme ich takisto ako placky predtým..

S cviklou

Zemiakové placky s cviklou

1 kg zemiakov

1 cibuľa

1 lyžica majoránky

štipka soli

štipka mletého čierneho korenia

250 g červenej repy

1 vajce

4 strúčiky cesnaku

100 g hladkej múky

olej alebo masť na vyprážanie

 

Do nastrúhanej surovej olúpanej červenej repy pridajte nastrúhané vylisované zemiaky a všetko zmiešajte s vajíčkom, múkou, nadrobno nakrájanou cibuľou a roztlačeným cesnakom.

Ochuťte soľou, korením a majoránku.

Cesto dôkladne premiešajte a nechajte 2 hodiny v chlade odležať.

Zemiakové placky vyprážame na rozpálenom masti alebo oleji.

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...