reklama:

Kedy začať piecť medovníčky, medvedie labky, linecké a ďalšie druhy vianočného pečiva..

reklama:
reklama:

Viete, kedy piecť medovníčky?

Kedy je ten správny čas, aby sa do Vianoc odležali?

A čo linecké, alebo vanilkové rožky?

 Nie je ale dôvod sa stresovať.

Prezradíme vám, kedy je ten správny čas pustiť sa do pečenia jednotlivých druhov.

Práve koncom novembra totiž začínajú niektoré gazdinky piecť prvý vianočné cukrovinky.

A samozrejme si túto informáciu nenechávajú pre seba.

Hrdo všetkým okolo seba rozprávajú, že prvú várku už majú hotovú.

A ja v prvom okamihu prepadám panike.

Keď potom vezmem dych a zamyslím sa, hovorím si, že je predsa ešte dosť času.

 
Nie je žiadny dôvod panikáriť..

Zatiaľ všetko stíhate.

Všetko sa odvíja od toho, koľko máte času, aj aké druhy si vaša rodina obľúbila.

Ak milujú nepečené,  osie hniezda alebo napríklad mandľové hríbiky,

môžete budúci víkendy pokojne stráviť pri televízii s nohami hore a pohárom vína v ruke.

Ak ale chcete s deťmi zdobiť klasické voňavé medovníčky, máte najvyšší čas.

Christmas cookie decorating.jpg

Perníčky pečte na konci novembra..

Na tradičné medové cukrovinky potrebuje približne tri týždne, aby sa odežali a zmäkli.

Napriek tomu, ak je to len trochu možné, zaraďte perníčky do svojho repertoáru.

Nielenže úžasne voňajú a chutia,

ale dajú sa použiť ako nádherné dekorácie na adventný svietnik, veniec alebo napríklad zavesiť na stromček.

Navyše pri ich zdobení zažijete so svojimi ratolesťami veľa zábavy.

Bunte lebkuchenplatzchen rezept dr oetker odufroehliche de.jpg

Na Mikuláša sa pustite do rožtekov..

Tri týždne pred Vianocami začnite s pečením ďalších druhov koláčov.

Sú to tie, ktoré najlepšie chutia dobre odležania.

Okolo Mikuláša je preto tá najvhodnejšia doba na prípravu zázvorníkov,

vanilkových rožtekov, kokosiek, medvedích labiek, orechových a kokosových cukrovinek.

Upiecť môžete aj vianočnú štólu .

Rotweinplaetzchen rezept veer3026067.jpg

Linecké dva týždne pred Štedrým dňom..

Teraz je ten najlepší čas na prípravu lineckého pečiva .

Zapamätajte si, že ideálna teplota pre získanie doružova prepečeného cukrového je 180 ° C.

Pri nízkej teplote z cesta vyteká tuk,

pri vysokej zase cesto rýchlo zhnedne, ale nie je dobre upečené.

S plnením ale ešte týždeň počkajte.

Nepečené druhy až na koniec…

Týždeň pred Vianocami sa pustite do pečenia marokánek,

cukrovinky z bielkov a prípravy nepečeného cukrovinky.

Je tiež na čase vyrobiť polevy a krémy a pečivo dozdobiť.

Nepečené druhy, a tiež naplnené a ozdobené pečivo potom skladujte v chlade.

Obsahuje totiž tepelne neupravené vajcia, maslo, poprípade iný tuk, takže by sa ľahko mohlo pokaziť.

V predvečer Štedrého dňa potom upečte vianočku a na Štedrý deň krehkú jablkovú štrúdľu .

30. novembra 2016

Odporúčané články

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?