Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Varíme džemy

Džem
reklama:

Ponúkame  vám  zopár  rád  pri  varení  džemov…

džem

  • Džem  varte po  menších  dávkach v  širšom  hrnci, aby  ovocná  masa začala čo  najrýchlejšie vrieť.

 

  • Dĺžku varu s  cukrom skracujte  na  minimum, pretože pri  dlhom  varení cukor karamelizuje a džem sa  sfarbuje dohneda.

 

  • Keď  do  džemu  pridáte citrónovú šťavu ,zvýraznite chuť  ovocia.

 

  • Dĺžku sterilizácie kompótov rátajte od  okamihu, keď teplota vody v zaváracom hrnci dosiahne 85 °C.Poháre  najlepšie  rovnako veľké  by  sa  nemali  dotýkať  aby  nepraskli.

 

  • Rôzne  druhy  ovocia  majú rôzny  obsah  pektínu, ktorý spôsobuje rôsolovatenie, preto  do  ovocia  bohatého  na  pektíny(ríbezle ,jablká,egreše)pridávame  menej želírovacích prostredkov.

 

  • Ak  marhule ešte  niesú príliž šťavnaté, môžete  ich  v  džemoch  doplniť  trochou  sektu,vínom,alebo  svetlou hroznovou šťavou.Dobre  ladia  s  jahodami a  malinami.

 

  • Maliny a  černice by  sa  nemali  umývať, len  starostlivo  prebrať.Jemné  bobule sa ľahko  poškodia a umývaním strácajú  arómu a  farbu.Ani  jahody  neumývajte  pod  tečúcou  vodou.

 

  • Šupka  z broskýň a  z  nektariniek sfarbuje džem  dohneda.Preto ak  chcete  svetlý  džem  plody  ošúpte..

džem

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...