reklama:

Varíme cestoviny

reklama:
reklama:
špagety

Cestoviny nesmieme  vnímať  len  ako  obyčajnú  prílohu..Mali  by  sme  ich  brať  ako  pochúťku,  z  ktorej  sa  dá  vytvoriť  vynikajúce  hlavné  jedlo.Dajú  sa  pripraviť  na  množstvo  spôsobov.

Vynašli  ich  kedysi  Číňania ,  ale  až  Taliani  ich  urobili  populárnymi.
Ak  by  ste  chceli  vypísať  všetky  názvy druhov  cestovín  tak  by  som  tu  sedela  snáď  do  večera…)
K  tým  obľúbeným určite  patria Špagety , makaróny , tagliatelle a Fussili.
Každú  mladú dievčinu z Talianska mama  učí  ako  správne  variť  cestoviny.Je  to  veľmi  dôležité ,pretože  zle  uvarené  cestoviny  hoc  je  aj  omáčka  na  ne  potom  delikátna,  pokazia  celé  jedlo…
Ako  správne  variť  cestoviny…
Pri  varení  cestovín  je  dôležitý  dostatočne  veľký  hrniec.Cestoviny  narozdiel  od  zemiakov  alebo  ryže  potrebujú  veľmi  veľa  priestoru..Na 500 g  cestovín  by  malo  ísť 5 litrov vody.Samozrejmosťou  by  malo  byť ,  že  ich  vkladáme  do  vody  ktorá  sa  už  začala  variť a  vodfy  by  mala  byť  vždy  osolená.
Mnohí  robia  chybu  že  teplotu  okamžite  stiahnu  keď  vložia  cestoviny  do  vody..Omyl..Vždy  ešte  pár  mint  m usíte  nechať  cestoviny  v  bublajúcej  vode  a  až  neskôr horák  stiahneme.Napríklad  rezance  ktoré  ste  kúpili  v  obchode varte  prudko len  dve  až  tri  minúty potom  nechajte  odstavené  ešte  minútu  postáť  a  prepláchnite.Samozrejme  tie  ktoré  si  sami  pripravíte  doma  potrebujú  dlhší  čas  na  varenie.
Špagety  sa  priemerne  myslím tým  tie  kupované  varia 5 – 7 minút.
Penne  a  Tagliatelle 9 – 12 minút.
Cestoviny  ako  Ravioli  či   Tortellini sú  naplnené ,  tie  varíme  už  až 15 minút do  mäkka.
Dôležitým  pri  varení  cestovín  je  aj  ich  občasné  premiešanie..Predídete  tým  aj  pridaním  olivového  oleja  do  vody  v  ktorej  sa  varia..Postačí  pár  kvapiek..

9. mája 2015

Odporúčané články

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?