Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tvarovanie domáceho chleba

Tvarovanie chleba.jpg
26
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Je vždy potešením upiecť si môj domáci chlieb. 

Najlepšie je vychutnať si jeho vôňu ihneď po upečení keď otvoríte dvierka rúry. Vôňa, ktorá vychádza z rúry, je strašne podmanivá….

Robím to každé 2-3 dni  ale uvedomila som si, že som ho vždy tvarovala rovnakým spôsobom: oválny priečne narezaný… 

A napriek tomu existuje veľa ďalších spôsobov, ako tvarovať chlieb. 

Ponúkam vám pár nápadov ..

Tvarovanie do gule

 Vezmite si cesto a vymieste ho do lopty. Preto mieste cesto oboma rukami a potom ho zmieste tak, aby ste získali peknú loptu. 

Spoj je teda naspodu.

Ponúkam vám tri spôsoby narezania okrúhleho bochníka:

HNIEZDO:

Hniezdo

KRÍŽ

Screenshot_2.jpg

ŠTVOREC

Screenshot_3.jpg

 

Obdĺžnikové / štvorcové tvarovanie

Ak chcete vytvoriť chlebík štvorcového alebo obdĺžníkového tvaru, utvorte guľu, vytiahnite ju j aby ste získali štvorec / obdĺžnik.

Na ozdobenie môžete vytvoriť napríklad:

PARALELNÉ ČIARY POD UHLOM

Screenshot_4.jpg

MRIEŽKA

Screenshot_5.jpg

Bagety tvarovanie

 Toto je najklasickejšie tvarovanie. Vezmite si cesto a roztiahnite ho do obdĺžnika.

Screenshot_6.jpg

Sklopte prvú polovicu k sebe a stlačte dlaňou ruky.

Screenshot_7.jpg

Sklopte sa smerom k sebe tak, aby ste mali spoj na spodu. Vyformujte bagetu tak, aby mala pekný tvar.

Screenshot_8.jpg

Screenshot_9.jpg

A zvrchu ju narežte napríklad takto:

Screenshot_10.jpg

Alebo vytvorte mriežku:

Screenshot_11.jpg

Alebo môžete narezať po bokoch :

Screenshot_12.jpg

VYTVÁRANIE PRSTENCOV

Najskôr si cesto na bagety alebo na žemle vyformujte do bochníka.

Bochník rukou trochu sploštite.

Screenshot_13.jpg

 Pomocou rukoväte varešky, prepichnite v stredu dieru a zväčšite ju tak, že si pretiahnete cesto medzi rukami.

Screenshot_14.jpg

Cesto môžete potom nastrihať nožnicami po obvode.

Screenshot_15.jpg

PLETENÉ TVAROVANIE

Nemusíte tak tvarovať len vianočky , ale aj bagety či bochník chleba..

Cesto si rozdeľte na tri rovnaké časti.Tie potom sformujte do valčekov..

Screenshot_16.jpg

Všetky tri valčeky na jednej strane spojte k sebe..

Screenshot_17.jpg

Potom začnite prepletať tak, ako keď zapletáte vrkoč.

Screenshot_18.jpg

Screenshot_19.jpg

Screenshot_20.jpg

Nakoniec spojte všetky tri konce k sebe..

Screenshot_21.jpg

Tu nieje potrebné narezávanie.

BONUSOVÝ NÁPAD

Pred pečením môžete váš chlebík posypať napríklad makom, semienkami ľanu či sezamu..Najskôr však chlieb potrite teplou vodou alebo bielkom, a potom posypte..Až potom ho ponarezávajte..Efekt bude oveľa krajší…

Screenshot_22.jpg Screenshot_23.jpg Screenshot_24.jpg Screenshot_25.jpg

 

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies