Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tri úžasné nápoje pre vašu silvestrovskú party

620x413_kirschbowle.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Neviete, čo pripraviť na tohtoročného Silvestra?

Prinášame recepty na tri nápoje, ktoré vás zaručene nesklamú!

620x413_kirschbowle.jpg

Silvestrovské bowle

Čo by to bolo za oslavu, keby sa na nej nepodávalo ovocné bowle?

Tento obľúbený nápoj, ktorý dokáže byť zábavný aj zradný zároveň, je na prípravu neskutočne jednoduchý.

Potrebovať budeme:

  • fľašu sektu 0,75 l
  • fľašu vodky alebo bieleho rumu 0,5 l
  • kompótové ovocie – ananás, mandarínky, broskyne, čerešne
  • ak zoženiete, použite vodný melón, na bowle sa skvele hodí
  • práškový cukor

Všetky kompóty zlejeme (ananásovú šťavu schováme na neskôr) a ovocie presypeme do väčšej sklenenej misy. Pridáme alkohol, sekt a ananásovú šťavu. Prisladíme práškovým cukrom podľa chuti a necháme cez noc odležať v chlade. Pred silvestrovskou oslavou zľahka premiešame a môžeme servírovať. Pozor, ako už bolo povedané – účinky bowle neradno podceňovať. Užívajte ho preto s mierou.

Spritz veneziano 0t8a2654.jpg

Benátsky spritz

Spritz je módnym nápojom pochádzajúcim z oblasti severného Talianska, kam ho koncom 19. storočia priniesli jakušania ako vylepšenú verziu takzvaného Spritzer, čiže vínneho striku. K príprave jedného pohára potrebujeme:

  • 0,05 l Campari alebo Aperol
  • 0,1l bieleho vína, ideálne Prosecca
  • 0,1l sódovky
  • koliesko citróna
  • veľkú zelenú olivu a špáradlo

Výroba je opäť veľmi jednoduchá. Do veľkého pohára na biele víno nalejeme panák likéru, pridáme víno, olivu na špáradle a zalejeme sódou. Zdobíme kolieskom citróna, ktoré môžeme počas konzumácie do nápoja vytlačiť. Zajedať môžeme jednohubkami s parmskou šunkou, syrovými tyčinkami, ako to robia rodení benátčania.

Maxresdefault 1.jpg

Osviežujúci ľadový čaj

Do tretice prinášame nápoj, ktorý vás neopije, ale naopak povzbudí k bujarým oslavám. Je to lahodný čaj s citrónom a pomarančom, mätou, uhorkou a trstinovým cukrom. Na 2 litre nápoja použijeme:

  • 6 sáčkov kvalitného čierneho čaju
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 2-3 vetvičky mäty
  • 300 ml čerstvo vylisovanej pomarančovej šťavy + 1 olúpaný a nakrájaný pomaranč
  • šťava z 1 citróna
  • 1 šalátová uhorka nakrájaná na kolieska
  • citrón alebo limetka na ozdobu
  • ľad

Z 1,5 l vody uvaríme čaj, za horúca do neho vmiešame trstinový cukor a po desiatich minútach tiež lístky mäty. Čaj vychladíme, pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu, kúsky pomaranča a kolieska uhorky. Prisypeme kocky ľadu. Poháre ozdobíme citrónom alebo alebo limetkou a môžeme nalievať.

Nech už budete tento rok servírovať čokoľvek, prajeme vám, nech sa oslava skutočne vydarí!

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...