Tajomstvá cesnaku

Cesnak
reklama:
reklama:

Cesnak dokáže  zázračne a príjemne  ochutiť  skoro  každé slané jedlo..

Skoro všetci ho  používame  v  kuchyni, a  iba  blázon sa  ho  vzdá  kvôli  jeho  silnému  odéru..

Cesnak

Pečte  celú  hlávku..

Pokiaľ pripravujete jedlo v rúre,

je  dobré použiť  celú,resp , len rozkrojenú hlávku cesnaku..

Hlávka sa premení  na mäkký skaramelizovaný zázrak,

ktorý prevonia váš  pokrm a  pozdvihne jeho  chuť na  úplne  inú úroveň.

Ochutiť  ním  môžete  aj  nie práve  pečené  jedlo, 

ale  môžete  dekorovať aj niektoré  šaláty  či cestoviny..

Postup pri pečení  je :

hlávku  zbavte  vrchných  šupín a  potom ju rozkrojte..

Predhrejte si rúru  na 180°C ..

Cesnak pokvapkajte olivovým  olejom a posypte soľou..

Zabaľte ho do alobalu a pečte  do zlatova..

Garlic 2.jpg

 

30-45 sekúnd pre cesnak..

Pretlačený  alebo  jemne  nasekaný  cesnak  nepražte  na rozpálenej panvici  viac  ako 45 sekúnd..

Pretože  vám  potom  zhorí  a  zhorkne..

Potom  by  malo  vaše  jedlo  namiesto  lahodnej chuti  odpornú  pachuť…

Garlic 1 1.jpg

 

Očistiť a roztlačiť..

Aby  sa  z  cesnaku  uvolnili  chute  ktoré majú vaše  jedlo správne  ochutiť,

musíte  cesnak očistiť  a  pretlačiť..

Môžete  tak  urobiť plochou stranou noža  alebo  lisom  na cesnak..

Pomer  cenaku  je  tiež  dôležitý ..

Rátam tak strúčik  na  porciu jedla..

Pokiaľ  pripravujem večeru  pre 4 osoby , pridám 4 strúčiky  cesnaku..

Garlic 4 1.jpg

 

Nastrúhaný cesnak..

ak  nieste  zručný krájač maličkých strúčkov,

a vo  vašej  domácnosti sa  lis  na  cesnak  nenachádza, 

pomôžte si strúhadlom..

Na  jemnom  ho  dokážete nastrúhať  tak  že sa tomu roztlačenému,  

dokonale  chuťou  bude  podobať..

Nezabudnite  však strúhať  priamo  do  pokrmu,

pretože  prekladaním strúhaného cesnaku  z  misky  do  misky  

so  stratenou šťavou  prídete  aj  o  jeho  skvelú  chuť…

 

 

Ako  na  zápach po  cesnaku?

Určite  poznáte  ten silný zápach na  rukách  po cesnaku..

Zbavíte  sa  ho  jednoduchým trením  citrónovej kôry, 

a  potom  premytím šťavou z  vyžmýkaného citrónu..

Garlic 5.jpg

 

Skladujte  ho správne..

 

Teoreticky  nemá  cesnak  žiadny  dátum spotreby..

Záleží  od  toho  ako  ho  viete  skladovať  či  udržiavať..

Avšak tú  najlepšiu  chuť  a  arómu  vám  vie  dodať

 po  dobu  dvoch  mesiacov  od  jeho  zberu..

Ak  hlavičku  načnete  tak  ju  spotrebujte  do 10 dní..

Skladujte  ho  na  suchom a  chladnom  mieste..

Nie  však  v  chladničke,

tam  totiž  stratí  svoju  chuť..

Garlic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30. marca 2016

Odporúčané články

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?