Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škola varenia : Vhodná forma základ pečenia

Bakeware.jpg
reklama:

Baking pans.jpg

Plechy na pečenie

Patria k základnému vybaveniu každého sporák.Kto má sporák široký 60 cm a k tomu zodpovedajúce plechy, nemôže sa čudovať že je koláč na plechu vyšší a že ho musíme dlhšie piecť..Väčšina receptov je prispôsobená na plech 80 cm široký.To však neznamená že nemôžete použiť plech užší.Po uvedenom čase pečenia sa preto vo väčšine receptov doporučuje urobiť skúška špáradlom.Potom stačí poprípade len koláčik trochu dopiecť.Verte nepíše sa to len tak…

Calphalon classic rimmed baking sheets.jpg

 

 

Otváracie tortové formy

Sa vyrábajú vo veľkostiach od 16 cm – 32 cm v priemere z bieleho alebo z čierneho plechu.Väčšina receptov je prispôsobená forme 26 cm .Dôležitejší než veľkosť je však materiál z ktorého je forma vyrobená, ten totiž ovplyvňuje výsledok pečenia.Najlepšou voľbou je forma z čierneho plechu.Biely plech totiž teplo rúry odráža , koláč síce rýchlo hnedne , ale vnútri zostáva surový.Čierny plech zas naopak prenáša teplo ihneď dovnútra.

Sets of cake tools font b springform b font font b pans b font cake bakeware.jpg

 

Chlebíčkové formy

Sú vhodné nielen na chutné trené múčniky, ale aj na chleby, práve tak aj na paštéty a teriny. Chlebíčkové formy sa dajú kúpiť vo veľkostiach od 20 – 30 cm dĺžky.Čo sa týka materiálu, platí to isté ako pri tortových formách: najlepšie je si zadovážiť si formu z čierneho plechu.

71ahawulgql._sl1500_.jpg

Bábovkové formy

Majú v stredu komín, takže do vysokých múčnikov z ťažkých trených alebo kysnutých ciest sa dostáva teplo aj zvnútra, to znamená že sa môžu rovnomerne prepekať.Zadovážiť si túto formu nieje však nevyhnutné, k mnohým tortovým formám sa dodáva aj vložka na veniec, ktorá vám poskytne rovnakú službu.

Decorative ring pans 2.jpg

 

Formy na ovocné koláče

majú nízky vlnitý okraj  a ponúkajú sa vo veľkostiach od 20 – 30 cm v priemere.Na  malé ovocné koláče- torteletky- sa dajú kúpiť špeciálne formičky.Veľmi praktické sú formy s posuvným dnom .Formu postavíme na obrátený hrniec , ktorý má o niečo menší priemer než dno formy , a jednoducho posunieme okraj smerom dolu.Aj tu sa odporúča forma z čierneho plechu, pretože sa teplo dobre a rýchlo dostane do cesta.

Free shipping metal font b 8 b font inch non stick round pizza font b pans.jpg

Plechy na mafiny

Možno kúpiť v každom obchodnom dome s domácimi potrebami.Štandardný plech má 12 jamiek s priemerom 7,5 cm .Ak máme menší plech len so 6  jamkami tiež to nieje problém pečieme mafiny potupne.Je dobré zadovážiť si plech s nepriľnavým povrchom.Potom už nieje potrebné vymazávať jamky..Dá sa piecť aj v papierových košíčkoch ale tie nie vždy sedia do jamiek na forme ,alebo pri pečení bez formy nedržia svoj tvar..

12 cup stainless steel nonstick font b baking b font font b pan b font tray.jpg

 

Súvisiace témy:

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...