Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zvolenská roštenka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
IMG_20150131_115802
  • Kusov: 5
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:40 hod

reklama:

Suroviny

  • 700 g hovädzej roštenky
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 lyžica rajčinového pretlaku
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • vývar
  • 150 g sterilizovanej fazuľky.(môže byť aj struková)
  • 5 plátkou jemnej salámy (Liptovská)
  • 5 plátkov syra
  • cesnak
  • soľ a korenie
  • Grilovacie kroenie
  • olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Hovädziu roštenku si umyjeme a osušíme.M(sko potom nakrájame na rezne..Naklepeme , osolíme a okoreníme.

2. Krok

V hrnci si rozpálime tuk..Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu .Pripravíme si do taniera zmes hladkej múky a grilovacieho korenia.Na rozpálenom tuku operoštenky ktoré si predtým z jednej strany v pripravenej múke omúčime.Opečieme najskôr z omúčenej strany a potom zo strany druhej.Roštenky potom ukladáme na pripravený pekáč.

3. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme a potom zasypeme zostávajúcou múkou z obaľovania.Orestujeme pekne spolu , pridáme k tomu pretlak a červenú papriku môžete pridať strúčik pretlačeného cesnaku a potom zalejeme vývarom..prevaríme, a rozriedime podľa potreby..Potom z výpekom zalejeme roštenky na pekáči, prikryjeme a dáme do rúry dusiť.

4. Krok

dusíme cca 1 hodinu a 15 minút..Potom vyskúšame či je mäsko mäkké..ak áno,porozkladáme ho na plech..Na mäsko naukladáme najskôr salámu, potom fazuľu a nakoniec syr.Zalejeme trochou šťavy z výpeku a dáme ešte na 5 minút do rúry nech sa nám syr rozpustí..

5. Krok

Podávame buď to zo zemiakmi alebo s ryžou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.1 / 5)

7 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

21569 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.