Žíhlavové pesto pretlak

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Snímek 4201
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Je na čase,aby som sa prebrala,upozornila ma na to @alenka45.

treba zbierať žihľavu na rôzne pochutiny do kuchyne.

Ako ich budem vyrábať,budem prikladať do receptov.

Žíhľava je veľmi nedocenená zelinka ,pre niekoho burina,je to hriech na ňu povedať..

Má protirakovinové účinky ,pomáha pri arterioskleróze ,upravuje metabolizmus ,znižuje hladinu cukru v krvi ,

ovplyvňuje činnosť pečene a žlčníka,podporuje tvorbu červených krviniek,odstraňuje kyselinu močovú/pri dne/…

Zbiera sa do 20.mája….

Nepomenovala som všetky jej dobré účinky na ľudský organizmus,

robia sa sirupy,tinktúry o tom v budúcom recepte na liečivú žíhľavu.

Suroviny

  • žihľava
  • olej
  • cesnak
  • ligurček

Postup prípravy

1. Krok

Umytú žíhľavu nakrájame na drobnejšie...

2. Krok

dáme do mixera,aby sa nám dobre začalo mixovať,tak pridáme olej,,,,

3. Krok

potom dáme cesnak...

4. Krok

naposled ligurček...

5. Krok

Dáme do pohárov,uskladnujte v chladničke,až to použijete do mesiaca.ale na dlhšie ukladám do mrazničky,nesterilizujem,aby sa neponičili jej účinky...

 

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?