reklama:

Žerbo torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_6
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:5 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 15 bielok
  • 375 g mletých vlašských orechov
  • 225 g cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 320 g cukru na skaramelizovanie korpusu
  • 200 g čokolády a 20 g masla na polevu korpusu
  • Plnka:
  • 15 žĺtkov
  • 200 g cukru
  • 150 g masla
  • 250 g hery

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme do peny vaječné bielka, pridáme cukor a miešame kým sa cukor nerozpustí.Potom pridáme mleté vlašské orechy a premiešame drevenou lyžicou.Rozdelíme na 3 časti.

2. Krok

Do tortovej formy dáme papier na pečenie a odpečieme 3 korpusy..Pečieme pri 200°C cca 15 minút.Pred dopečením posypeme vrch korpusu cukrom 320 g po povrchu aby sa nám skaramelizoval.

3. Krok

Rozpustíme si čokoládu s maslom a každý korpus potrieme aj čokoládovou polevou.

4. Krok

Pripravíme si plnku.Vyšľaháme si žĺtka s práškovým cukrom a nad parou vo vodnom kúpeli uvaríme hustú zmes.Potom prišľaháme maslo a Heru.Krémom natrieme korpusy . Dozdobíme čokoládou a orieškami..

http://www.kuhinjica.rs/

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?