Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žerbó rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
žerbó
  • Kusov: 24
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtka
  • 180 g masti
  • 3 lyžice cukru
  • 200 ml horúceho mlieka
  • 10 g čerstvého droždia
  • 500 g hladkej múky
  • plnka:
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 250 g cukru
  • 6 plných polievkových lyžíc marhuľového džemu
  • čokoládová poleva:
  • 200 g horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice medu
  • 20 g masla

Postup prípravy

1. Krok

plech 20 x 35... Rozpustite droždie v mlieku s cukrom a pridajte dve polievkové lyžice múky.Nechajte 10 minút naskočiť kvasnice.Masť vymiešame so žĺtkami do peny , pridáme kvasnice a postupne pripájame múku-Miešame do hladka. Môžete miesiť aj ručne alebo šľahačom s hákmi. Samozrejme miesime kým sa cesto nelepí.

2. Krok

Necháme kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou cca 40 minút.

3. Krok

*Z cesta vyformujeme tri rovnaké gule ktoré necháme ešte 10 minút podkysnúť..Z každej gule vyvaľkáme obdĺžnik vo veľkosti plechu a valčekom prenesieme na plech.Popicháme vidličkou..

4. Krok

Na cesto nanesieme najskôr džem..3polievkové lyžice, zasypeme polovicou cukru a potom polovicou mletých orechov.Potom položíme ďalší plát cesta a zopakujeme postup s džemom a orechmi.

5. Krok

Prikryjeme tretím plátom..Nezabúdajte každé cesto poprepichovať vidličkou.Keď máme všetky tri pláty na plechu , necháme podkysnúť..cca 10 minút.

6. Krok

Rúru si predhrejeme na 160 °C a keď je vyhriata pečieme v nej koláč 30 minút..Ak sa nám zdá že príliš rýchlo tmavne tak teplotu znížime.

7. Krok

Po upečení necháme vychladnúť..Pripravíme si čokoládovú polevu..Rozvaríme smotanu a odstavíme..do nej nalámeme čokoládu ,med aj maslo.

8. Krok

Polevou potrieme povrch koláča a necháme aspoň cez noc odpočívať v chlade, najlepšie prikryté potravinárskou fóliou..Pláty cesta nám musia presiaknúť džemom aby boli pekne mäkkučké...

http://tortatorta.blogspot.sk/

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...