Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žerbó bomba

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_1
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 50min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Plnka:
  • 500 g vlašských orechov (zomletých)
  • 500 g marhuľového džemu
  • 150 g cukru
  • koláč:
  • 600 g polohrubej múky
  • 1 dcl mlieka
  • 20 g droždia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 dcl rumu
  • 300 g mäkkého masla alebo Hery
  • 1 vajce na potretie
  • čokoládová poleva:
  • 180 g horkej čokolády
  • 20 g masla
  • 0,5 dcl mlieka

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme plnku.Zmiešame orechy s cukrom a potom dobre premiešame s džemom.(môžete použiť akýkoľvek džem či lekvár.Plnku si rozdelíme na 4 približne rovnaké časti.

2. Krok

Do misky preosejeme múku,v strede urobte jamku a nalejte tam vlažné mlieko do ktorého rozdrobíte kvasnice.jemne pocukrite a nechajte kým vám kvasnice nevyskočia.

3. Krok

Pridajte ostatné prísady do cesta a vypracujte hladké cesto.To rozdelte na 5 častí a vyvaľkajte na veľkosť plechu.Táto dávka je na 5 častí plechu 27 x 37 ..Ak máte plech väčší tak si urobte napríklad len 4 vrstvy cesta.

4. Krok

vrstvíme na vymastený plech..cesto plnku ktorú roztierame lyžicou potom zas cesto a toto opakujeme.Poslednú vrstvu cesta potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkoul

5. Krok

Necháme odpočívať 35 - 40 minút..najlepšie v chlade.Keď máme cesto odpočinuté znova ho pretrieme vajcom a vložíme do vyhriatej rúry 180 °C a pečieme 35 - 40 minút.Vrch musí byť krásne zlatožlto zafarbený.

6. Krok

Po vychladnutí ešte prelejeme čokoládovou polevou a necháme úplne zatuhnúť.

je  to  náročný  koláč, ale  jeho  chuť  za  to  naozaj  stojí.

http://www.nosalty.hu/recept/zserbo-bombatol

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...