Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Žerbó bomba

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_1
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 25
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 50min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Plnka:
  • 500 g vlašských orechov (zomletých)
  • 500 g marhuľového džemu
  • 150 g cukru
  • koláč:
  • 600 g polohrubej múky
  • 1 dcl mlieka
  • 20 g droždia
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžička soli
  • 0,5 dcl rumu
  • 300 g mäkkého masla alebo Hery
  • 1 vajce na potretie
  • čokoládová poleva:
  • 180 g horkej čokolády
  • 20 g masla
  • 0,5 dcl mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme plnku.Zmiešame orechy s cukrom a potom dobre premiešame s džemom.(môžete použiť akýkoľvek džem či lekvár.Plnku si rozdelíme na 4 približne rovnaké časti.

2. Krok

Do misky preosejeme múku,v strede urobte jamku a nalejte tam vlažné mlieko do ktorého rozdrobíte kvasnice.jemne pocukrite a nechajte kým vám kvasnice nevyskočia.

3. Krok

Pridajte ostatné prísady do cesta a vypracujte hladké cesto.To rozdelte na 5 častí a vyvaľkajte na veľkosť plechu.Táto dávka je na 5 častí plechu 27 x 37 ..Ak máte plech väčší tak si urobte napríklad len 4 vrstvy cesta.

4. Krok

vrstvíme na vymastený plech..cesto plnku ktorú roztierame lyžicou potom zas cesto a toto opakujeme.Poslednú vrstvu cesta potrieme rozšľahaným vajcom a popicháme vidličkoul

5. Krok

Necháme odpočívať 35 - 40 minút..najlepšie v chlade.Keď máme cesto odpočinuté znova ho pretrieme vajcom a vložíme do vyhriatej rúry 180 °C a pečieme 35 - 40 minút.Vrch musí byť krásne zlatožlto zafarbený.

6. Krok

Po vychladnutí ešte prelejeme čokoládovou polevou a necháme úplne zatuhnúť.

je  to  náročný  koláč, ale  jeho  chuť  za  to  naozaj  stojí.

http://www.nosalty.hu/recept/zserbo-bombatol

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

21022 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies