reklama:

Žemličkový chlieb

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Kusov: 1
  • Porcií: 13
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

u nás mu hovoríme tiež trhací chlieb….

Suroviny

  • 500g múka hladká
  • 250g múka špaldová celozrnná
  • 500ml vody
  • 1 kocka droždia
  • 1,5 lyžičky cukru
  • 1,5 lyžičky soľ
  • sézamové, ľanové semienka

Postup prípravy

1. Krok

Z trochu vody, cukru a kvasníc spravíme kvások, ktorý potom primiešame k múke, vode a soli, pridáme podľa ľubovôle semienka a zamiesime cesto. Necháme vykysnúť.

2. Krok

Po vykysnutí cesto poprekladáme a necháme chvíľu pod utierkou odpočívať.

3. Krok

potom cesto rozdelíme na 100g kúsky, treba si ich odvážiť aby boli rovnaké, vyformujeme guľky a ukladáme do väčšej tortovej formy. Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou.

4. Krok

Necháme podkysnúť. Pred pečením potrieme vlažnou osolenou vodou a posypeme semienkami.

5. Krok

Dáme piecť na 180°C asi 20-25 minút, potom zložíme obruč z formy a pečieme ešte asi 5 minút.

6. Krok

Po upečení potrieme slanou vodou, zložíme z formy a dáme na mriežku aby chlieb vychladol. Chlieb sa krásne trhá na jednotlivé žemličky.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?