Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakovo – syrové chuťovky

Kuchyňa:
Náročnosť:
555
  • Kusov: 70
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 150g údený syr
  • 150g maslo
  • 150g zemiaky uvarené v šupke (je lepšie zemiaky uvariť deň vopred )
  • 170g hladká múka
  • 1/2 čajová lyžička soľ
  • Na potretie:
  • 1 žĺtok
  • 1PL mlieka

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpané a postrúhané zemiaky premiešame s múkou, postrúhaným syrom a soľou, pridáme maslo a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 1 hod. odpočívať (niekedy nenechávam)

2. Krok

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 5mm (môže byť aj viac) a formičkou povykrajujeme rôzne tvary.

3. Krok

Dáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme žĺtkom ktoré sme rozmiešali s mliekom.

4. Krok

Môže sa ešte posypať makom, rascou alebo sezamom a pečieme pri teplote 200°C 12 minút do zlatista. Vyšlo približne 70ks (záleží od veľkosti formičiek). Prajem dobrú chuť!

Výborné slané chuťovky, ako aj pohostenie pre návštevu.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...