reklama:

Zemiakové pirohy s tofu plnkou

Náročnosť:
_DSC0984
  • Porcií: 3-4
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Keď som ešte konzumovala bryndzu, milovala som práve tú ovčiu.Na toto jedlo som si maškrtila už dlho a konečne som si ho ukuchtila.

Suroviny

  • zemiaky uvarené v šupke asi 0,5kg
  • múka špaldová hladká
  • soľ nerafinovaná morská
  • Plnka:
  • tofu biele AB 1 ks
  • jogurt biely sójový
  • soľ nerafinovaná morská
  • trocha šťavy z citróna

Postup prípravy

1. Krok

Všetko som robila od oka 😉 Zemiaky som dala uvariť v šupke (myslím, že ich bolo niečo cez kilo, tú druhú polovicu som použila na sladké pirohy), ošúpala a polovicu z nich som nastrúhala najemno do väčšej misy. Prisypala som k nim múku špaldovú hladkú (múky menej ako zemiakov), trocha soli a vymiesila cesto a nechala ho chvíľu odpočívať.

2. Krok

Zatiaľ som si pripravila plnku: vymixovala som tofu biele s jogurtom bielym sójovým a soľou, trochou citrónovej šťavy, aby bola zmes hustejšia.

3. Krok

Cesto som rozdelila na polovicu, najprv som pracovala s jednou (pirohy s tofu plnkou) a potom druhou (pirohy na sladko). Vykrajovala som kolieska, naplnila plnkou, preložila a kraje popritláčala vidličkou.

4. Krok

Pirohy som dala variť do vriacej vody, a keď vyplávali na povrch, po pár minútach som ich vybrala na tanier, "pokvapkala" tofu plnkou, pridala pórik a mohli sme začať jesť .

5. Krok

Dobrú chuť 🙂

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?