reklama:

Zemiakové pirohy nasladko

Chod:
Náročnosť:
_DSC1009
  • Porcií: 3-4
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Klasika našich babičiek…

Suroviny

  • zemiaky uvarené v šupke asi 0,5kg
  • múka špaldová hladká
  • soľ nerafinovaná morská
  • lekvár slivkový
  • orechy vlašské mleté
  • agáve
  • rastlinné maslo Alsan bio
  • drienky (prípadne ovocie podľa chuti)
  • cukor trstinový

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky uvarené v šupke, očistené a nastrúhané najemno, pridala som múku hladkú špaldovú (múky menej ako zemiakov) a trocha soli a vymiesila v cesto, ktoré som nechala chvíľku odpočívať.

2. Krok

Cesto som vyvaľkala, vykrojila kolieska o priemere 6cm, naplnila lekvárom, preložila na polovicu a kraje popritláčala vidličkou. Pirohy som dala variť do vriacej vody, keď vyplávali na povrch, vybrala som ich v sitku.

3. Krok

Kým sa pirohy varili, pomlela som teda skôr rozmixovala orechy, ktoré sme si dnes s Veronikou kúpili na "Miletičke" od jednej babičky. Výborné a pekné 🙂 V hrnčeku som roztopila rastlinné maslo Alsan bio a urobila som drienkovú omáčku. Drienky som vykôstkovala, pridala trocha vody, hnedého cukru a rozmixovala.

4. Krok

Na tanier som dala doprostred studenú omáčku, na ňu pirohy, posypala orechami, poliala Alsanom a jemne aj agáve.

5. Krok

Dorbú chuť 🙂

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?