reklama:

Zemiakové pagáče

Kuchyňa:
Náročnosť:
Zemiakové žemličky
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

sú vyborné len tak k pivu pri posedení s priateľmi, ale výborné sú aj ako príloha ku gulášu alebo rôznym polievkam…

Suroviny

  • 500g múka polohrubá
  • 350g zemiaky uvarené v šupe
  • 200ml olej
  • 250ml mlieka
  • 1 kocka droždia
  • 2ČL soli
  • 1 vajíčko na potretie
  • sézamové semienka

Postup prípravy

1. Krok

Do vlažného mlieka pridáme kvasnice a štipku cukru a necháme vzísť kvások. Do misky si preosejeme múku, pridáme postrúhané, uvarené zemiaky, olej, soľ, kvások a zamiesime vláčne cesto. Necháme vykysnúť asi 1 hodinu.

2. Krok

Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme ako keď sa robia oškvarkové pagáče. Prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.

3. Krok

Potom cesto vyvaľkáme na hrubšie, cca 1 - 1,5cm, a vykrajujeme kolieska, potrieme ich vajíčkom a posypeme sézamom, kmínom...

4. Krok

a dáme piecť do horúcej rúry na 250°C, po piatich minútach zmiernime na 220°C a pečieme ešte asi 10 minút

5. Krok

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?