Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zemiakové krokety

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
IMG_20150130_111804
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

mňam

reklama:

Suroviny

  • 1 kg varených zemiakov
  • 150 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • soľ
  • muškátový oriešok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky ktoré si predtým uvaríme, očistíme a postrúhame na jemnom strúhadle, alebo zomelieme na mäsovom mlynčeku.ochutíme soľou a muškátovým orieškom , pridáme vajce a krupice prisypávame toľko kým nám nevznikne hustejšie cesto ktoré sa dá tvarovať a nelepí sa.

2. Krok

Z cesta tvarujeme krokety,(valčeky alebo guľky) ktoré potom ešte vygúľame v krupici.

3. Krok

krokety vyprážame na rozpálenom oleji do zlata.

4. Krok

Podávame ako prílohu k rôznym mäsitým jedlám.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10432 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.