Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zeleninové soté

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_1 6.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

Screenshot_2 6.jpg
reklama:

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkva
  • 3 - 4 väčšie paradajky
  • 1/2 šálky zeleného hrášku
  • petržlenová vňať
  • bazalka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • chilli korenie
  • zmes 4 korenín
  • soľ
  • olej
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z papriky si odstránime semienka .Baklažán, papriky a cuketu si nakrájame na kocky.cca 1x1..Mrkvu si ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle alebo pokrájame na kocky 0,5 cm..Taktiež cibuľu očistíme a najemno nakrájame..Zohrejeme si panvicu s hrubším dnom a najskôr orestujeme baklažány..Tie bez oleja..

2. Krok

Tie len zprudka opražíme nasucho a preložíme do hlbokej misy.Potom do panvice dáme trochu oleja a restujeme postupne ostatnú zeleninu..Najskôr teda cukety, potom papriky cibuľu a nakoniec mrkvu..Všetko prekladáme do misky kde máme baklažán..

3. Krok

Možno sa pýtate prečo všetko robiť extra, ale každá zelenina má inú dobu prípravy tak by sa mohlo stať že cuketa by bola rozvarená a mrkva ešte tuhá..

4. Krok

Paradajky je dobré pred prípravou oblanžírovať..To znamená zbaviť ich kože..Môžete urobiť tak, že ich jemne do kríža cez kožu narežete a zabaríte vriacou vodou..Oni sa potom ľahko šúpu..

5. Krok

Rajčiny nakrájame na menšie kocky.K paradajkám na panvičke pridáme aj bazalku a chilli a najemno nasekaný alebo pretlačený cesnak.Privedieme k varu ..Keď sa nám vydusí prebytočná šťava pridáme aj ostatnú zeleninu a na záver aj hrášok.

6. Krok

Dochutíme soľou a korením a dusíme do 10 minút..Toto jedlo môžete podávať samostatne pokiaľ máte radi BOSORKA príchuť do jedálriánsku kuchyňu, alebo potom ako prílohu k mäsitým pokrmom.. Alebo podávať v miskách z ražného chleba s volským okom z prepeličieho vajíčka..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4499 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.