Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zebrovaný koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zebrovany kolac.jpg
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 320 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 250 ml kefíru
  • 200 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 lyžica vody
  • 1 prášok do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravte potrebné ingrediencie. Je vhodné, aby mali vajíčka a kefír izbovú teplotu, preto ich vopred vyberte z chladničky.

2. Krok

Vajcia rozbijeme do samostatnej misky a metličkou vymiešame dohladka, postupne pridávame cukor. Nemusíte používať mixér, pretože nepotrebujeme mať nadýchanú hmotu. A tiež je vhodné cesto nešľahať šľahačom, ale miešať..

3. Krok

Roztopte maslo a ochlaďte na izbovú teplotu.

4. Krok

Za stáleho miešania do vaječnej zmesi tenkým prúdom prilejeme rozpustené maslo, potom kefír a premiešame do hladka..

5. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva a do cesta pridáme po lyžiciach, pričom zakaždým premiešame do hladka.

6. Krok

Mali by ste dostať hladké, tekuté cesto strednej hustoty. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

7. Krok

Nalejte prevarenú vodu do kakaa a miešajte do hladka.

8. Krok

Do jednej časti cesta nalejeme kakao a miešame do hladka. V prípade potreby môžete do druhej bielej časti pridať vanilkovú príchuť.

9. Krok

Tortovú formu (priemer 20-22 cm) prikryte pergamenom a potrite maslom. Nalejte 2 polievkové lyžice bledého cesta do stredu formy, potom 2 polievkové lyžice tmavého cesta. Striedavo miňte obe cestá.. Aby boli kruhy hladšie, lyžicu je potrebné držať striktne vertikálne.

10. Krok

Na povrchu urobte vzor špáradlom. Koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C asi na 35-40 minút.

11. Krok

Hotový koláč ochladíme, vyberieme z formy, nakrájame na kúsky a podávame. Dobrú chuť!

reklama:

1 11.jpg
1000.menu
2 10.jpg
1000.menu
3 11.jpg
1000.menu
4 10.jpg
1000.menu
5 8.jpg
1000.menu
6 7.jpg
1000.menu
7 8.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

226 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.