Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zebra s višňami a čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Zebra s višňami a čokoládou
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 600 g višní (kompót)
  • 8 bielok + 3 bielka na sneh
  • 300 g práškového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 150 ml oleja
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 50 g kakaa (asi 2 lyžice)
  • 100 g čokolády
  • 2 vanilkové cukre
  • štipka soli
  • na dekoráciu strúhaná čokoláda

Postup prípravy

1. Krok

Višne zlejeme a necháme na sitku odkvapkať..Musia byť odkôstkované.Pripravíme si plech na pečenie 20 x 30 cm.Vystelieme ho s papierom na pečenie.

2. Krok

Vyšľaháme si 8 bielok so štipkou soli potom primiešame 200 g práškového cukru spolu s vanilkovým cukrom a vymiešame do tuhého snehu.Do snehu zašľaháme potom olej a nakoniec jogurt.Postupne pridáme 200 g preosiatej múky ktorú vmiešame len stierkou.Vytvoríme ľahké cesto..

3. Krok

Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.Do jednej časti zamiešame kakaový prášok, a do druhej zvyšných 50 g múky.Zľahka obe cestá premiešame.

4. Krok

Do bledého cesta dáme 3/4 z čokolády ktorú si nasekáme na hrubo..Ideme zebrovať..

5. Krok

Budeme cesto dávkovať na plech s polievkovými lyžicami.Striedavo po lyžici najskôr svetlého potom tmavého cesta.cesta dávkujeme na seba.Striedame pokiaľ neminieme obe cesta.To bude tvoriť zebrový vzor.

6. Krok

Na pripravené cesto potom poukladáme višne a vložíme do vyhriatej rúry.pečieme 30 minút.Medzitým si vyšľaháme 3 bielky so štipkou soli a potom pridáme po častiach 100 g cukru a vyšľaháme tuhý sneh.Po uplynutí 30 minút vyberieme koláč z rúry a nanesieme naň sneh z bielkov.koláč vložíme nazad do rúry a dopekáme ešte 15 minút.sneh na povrchu získa zlatistú farbu.Ak by vám sneh rýchlo v rúre tmavol znížte teplotu na 160 °C.

7. Krok

Potom necháme koláčik úplne vychladnúť a pred tým ako ho budeme krájať ho posypeme nastrúhanou čokoládou.

Zebra s višňami a čokoládou

Zebra s višňami a čokoládou

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies