Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zebra s višňami a čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zebra.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ZDROJ: vickysrecipes.wordpress.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 600 g višní (odkôstkovaných )
  • 8 + 3 bielka
  • 300 g práškového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 150 ml oleja
  • 100 g jogurtu
  • 50 g kakaa (asi 2 lyžice)
  • 100 g čokolády
  • 2 vanilkové cukre
  • štipka soli
  • na ozdobu:
  • strúhaná čokoláda
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Višne môžete použiť čerstvé , mrazené ale aj sterilizované..Musia byť odkôstkované a odtečené..

2. Krok

Plech na pečenie 20 x 30 si vyložíme papierom na pečenie alebo si ho vymastme a vysypeme múkou..

3. Krok

8 bielkov si vyšľaháme najskôr so štipkou soli do peny, a potom postupne pridávame práškový cukor a vanilkový..Šľaháme kým sa nevytvorí pevný sneh..

4. Krok

K snehu pridáme olej a potom jogurt..Potom vmiešame asi 200 g polohrubej múky ktorú si predtým preosejeme a vmiešame k cestu len zľahka..Cesto si teraz rozdelíme na dve časti do dvoch misiek..Do jednej misky primiešame kakao a do druhej zvyšnú múku..Premiešame obe hmoty cesta už len stierkou..

5. Krok

Do bledého cesta môžete pridať aj 3/4 z jemne nasekanej horkej čokolády..Zvyšok si necháme na dekoráciu..

6. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C..Teraz ideme zebrovať piškótu..Do stredu plechu si dáme polievkovou lyžicou striedavo raz bledé cesto, potom naň tmave cesto..Takto lyžicujeme kým neminieme obe cesta..Zebrovanie sa bude tvoriť samé..

7. Krok

Na cesto poukladáme višne a plech vložím do vyhriatej rúry a pečieme cca 30 minút..Medzitým si vyšľaháme zostávajúce 3 bielka so zvyšným cukrom do snehu. Po 30 minútach vyberieme koláč z rúry a nenesieme naň bielkový sneh..Pečieme ďalších 10 - 15 minút kým sa koláč nedopečie..Je dobré znížiť aj teplotu na 160°C po nejakých 6 - 7 minútach..

8. Krok

Hotový koláčik vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na plechu..Potom nastrúhame čokoládu ktorá nám zostala..

Screenshot_9.jpgScreenshot_8.jpgScreenshot_7.jpgScreenshot_6.jpg

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2997 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.