Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zázračná jahodová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zázračná jahodová torta
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Rp153047_large.jpgRp153049_large.jpgRp153051_large.jpgRp153053_large.jpgRp153134_large.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 150 g masla
  • 100 g jogurtu alebo kyslej smotany
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 350 g kyslej smotany
  • 250 g tvarohu
  • 2- 3 lyžice práškového cukru
  • 200 g malín
  • 2 lyžice cukru
  • Želé:
  • 1 želé s príchuťou jahoda
  • 1 želatína
  • 0,4 l vody
  • 1 lyžica rumu
  • 250 g jahôd
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme mäkké maslo a šľaháme ďalej.Pridáme jogurt alebo kyslú smotanu a neskôr preosiatu múku s práškom do pečiva.vznikne nám cesto, podobné palacinkovému.

2. Krok

Môžeme upiecť jeden veľký korpus a potom ho prerežeme na 3 časti, alebo odpečieme 3 tenšie pláty..Formu 24 si vyložíme papierom na pečenie na dno..Potom nalejeme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre podľa toho ako sme sa rozhodli..cca 12 minút na jeden tenký plát..Ak pečieme hrubú piškótu tak potom 25 - 30 minút..skontrólujeme špáradlom.

3. Krok

Jahody umyjeme a osušíme rozkrojíme na polovice..pripravíme si želatínu podľa návodu.Zmiešame aj tortové želé aj obyčajnú želatínu.

4. Krok

Maliny zasypeme cukrom, a zahrejeme pri nízkej teplote.Premiešame a povaríme kým sa cukor celkom nerozpustí.Potom pretrieme cez sito a vznikne nám pomerne husté malinové pyré..

5. Krok

Piškóty budeme ukladať teraz do väčšej formy najlepšie do 26 priemer alebo aj väčšej.

6. Krok

Pripravíme si krém vyšľaháme smotanu s tvarohom a s cukrom.Spodnú časť tortovej formy vyložíme potravinárskou fóliou aby nám želé nevytieklo.

7. Krok

Na dno formy dáme prvú piškótu..Umiestnime ju do stredu..Potrieme ju 1/3 malinového pyré, a potom 1/3 krému.Teraz umiestnime druhý korpus a ten takisto najskôr potrieme malinovým pyré a potom krémom.Prikryjeme tretím korpusom.

8. Krok

Na tretí posledný korpus dáme len malinové pyré.Tortu uzatvoríme obručou..Do medzery ktorá nám vznikla medzi tortou a formou poukladáme nakrájané jahody.ukladáme ich tesne pri seba špičkami jahôd na vrch..Lyžicu potom zalievame jahodovým želé..Urobíme tak len jednu radu a potom tortu vložíme do chladničky..Po niekoľkých minútach vyberieme a pokračujeme druhým radom.Teraz jahody budeme ukladať opačne a vlastne do medzier ktoré nám vznikli..Potom zalejeme zase želatínou.Ak nám želatína zostane zlejeme ňou aj povrch torty..

9. Krok

Krém ktorý nám zostal premiestnime do cukrárskeho vrecka, a po zatuhnutí želé tortu krémom dozdobíme.Použijeme na ozdobovanie aj jahody..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7176 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.