Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Závin s makom alebo orechami

Kuchyňa:
Náročnosť:
Závin s makom alebo orechami
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 3:20 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 3:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 450 g hladkej múky
  • 185 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 7 g sušených kvasníc
  • 1 žĺtok
  • 150 ml mlieka
  • Maková plnka:
  • 200 g mletého maku
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml mlieka
  • Orechová plnka:
  • 200 g mletých orechov (vlašské alebo lieskové)
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajce na potretie

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plnku...Mak zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom..Necháme postáť..To isté urobíme s orechmi..Pokiaľ použijeme lieskové je dobré ich trochu opražiť.

2. Krok

Cesto si zarobíme tak, že zmiešame múku s kvasnicami a s cukrom, pridáme štipku soli,nakrájané maslo žĺtok a mlieko..Všetko premiesime. Vznikne nám mäkké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti.Zabalíme cesto do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 30 minút odpočívať.

3. Krok

oddýchnuté cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na veľkosť obdĺžnika s hrúbkou 3 mm.Okraje cesta zrežte do roviny.

4. Krok

Na cesto naneste plnku..Na jedno makovú a na druhé orechovú..Nechoďte s plnkou až ku okrajom.Najskôr preložte okraje dovnútra z bokou cesta a potom zviňte do závinu.Cesto preneste na plech s papierom na pečenie a popichajte vidličkou.

5. Krok

Potrite vyšľahaným žĺtkom a nechajte ešte 45 minút na plechu odpočívať.Žĺtok by mal na ceste zaschnúť.

6. Krok

Teraz si vyšľahajte vidličkou bielok a potrite cez zaschnutý žĺtok vyšľahaný bielok..cesto zas nechajte odpočívať najmenej 1,5 hodiny alebo počas noci.

7. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 - 30 minút do zlatista.

Oiereaboin8.jpg

Vwt44hjkwry.jpg Ccfx7klfp5y.jpg P_m0apmxrpu.jpg Vwbk3z333p0.jpg

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies