reklama:

Závin s kyslou kapustou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Kapustový závin10
  • Kusov: 2
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 3:0 h
reklama:
reklama:

výborný klasický slovenský recept 🙂

Suroviny

  • Cesto:
  • 500g múka hladká
  • 20g droždie (1/2 kocky)
  • 375ml mlieka
  • 90g maslo
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • Plnka:
  • kyslá kapusta
  • slanina prerastená údená
  • masť
  • kmín celý
  • soľ, mleté čierne korenie
  • Na potretie:
  • 1PL oleja
  • 1PL vody

Postup prípravy

1. Krok

múku preosejeme do misy, v strede urobíme jamku, nalejeme trochu mlieka, lyžičku cukru a droždie, prikryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Zakryté necháme vykysnúť.

2. Krok

Pripravíme si plnku - prerastenú slaninku nakrájame na kocky a na masti dobre opečieme, pridáme kyslú kapustu, kmín, mleté čierne korenie a dusíme asi 15 minút. Ak treba osolíme. Necháme vychladnúť.

3. Krok

vykysnuté cesto yklopíme na dosku a rozdelíme na dva bochníky plus kúsok cesta si odložíme na zdobenie. Každé cesto vyvaľkáme zhruba na dĺžku plechu... na cesto rozvrstvíme plnku a zavinieme ako roládu

4. Krok

zavinuté záviny môžeme ozdobiť zvyškom cesta, alebo posypať semiačkami. Potierame zmesou oleja a vody v pomere 1:1. Pokiaľ sa nám rozohreje rúra necháme záviny podkysnúť, čo je asi 15-20 minút.

5. Krok

Pečieme na 180°C asi 40-45 minút. Ešte horúce znova potrieme a necháme vychladnúť.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?