reklama:

Zapekaný karfiol

Chod:
Náročnosť:
Zapekaný karfiol12 LOGOa
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Rýchla večera z jedného “hrnca”

Suroviny

  • karfiol
  • šunka
  • šampiňóny čerstvé
  • cibuľa
  • mrkva
  • kyslá smotana
  • tavený syr
  • cesnak
  • soľ, mleté čierne korenie
  • tvrdý syr
  • zemiaky uvarené v šupe

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky v šupe uvaríme, potom očistíme a nakrájame na kolieska, ale môžeme použiť aj uvarené zemiaky ktoré nám zostali z predošlého dňa...

2. Krok

Karfiol rozoberieme a krátko asi 5 minút povaríme a scedíme. Mrkvu uvaríme a nakrájame na drobnejšie kúsky. Hríby podusíme na cibuľke, alebo použijeme šampiňóny v konzerve

3. Krok

Do misy dáme predvarený karfiol a popučíme ho vidličkou na drobnejšie kúsky, pridáme uvarenú mrkvu, nakrájanú šunku a podusené hríby

4. Krok

do kastrólika dáme kyslú smotanu (smotanu na varenie) pridáme tavený syr (Bambino) a zohrievame len toľko aby sa syr rozpustil. Odstavíme pridáme pretlačený cesnak a mleté čierne korenie, soľ podľa potreby

5. Krok

túto zmes vylejeme na karfiol a zamiešame

6. Krok

do zapekacej misky naukladáme uvarené, na kolieska nakrájané zemiaky, navrch dáme karfiolovú zmes nato ešte poukladáme vrstvu zemiakov, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 20 minút

7. Krok

potom posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?