Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zapekané cestoviny v tortovej forme

Chod:
Náročnosť:
_DSC0574
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 bal. sójová drvina
  • 3 ks paprika PCR
  • paprika červená asi 1/3
  • 300g cuketa
  • 3 ks cibuľa
  • 900g paradajkový pretlak
  • bylinky podľa chuti
  • olej olivový
  • soľ nerafinovaná
  • 500g cestoviny penne

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľku som nakrájala nadrobno, papriku tiež, cuketu postrúhala. Drvinu som uvarila podľa návodu, zliala, "vyžmýkala". V mrazničke som mala ešte bylinkové kocky s olivovým olejom, tak som ich použila.

2. Krok

Na rozohriatej panvici dáme olej s bylinkami, neskôr pridáme cibuľku, orestujeme, papriku, orestujeme, cuketu, premiešame, pridáme drvinu, pretlak, premiešame, necháme prehriať, odstavíme.

3. Krok

V hrnci uvaríme vo vriacej vode penne, ešte menej ako al dente ;-) Scedíme a schladíme studenou vodou.

4. Krok

Ja som mala v mrazničke psoledný plát domáceho lasagne, tak som ho vybrala a vyvaľkala na spodok tortovej formy. Na cesto som nabrala zmes asi do 2-och cm a zapichávala penne. Keď som celú plochu vyplnila cestovinami, zaliala som omáčkou ako sa len dalo. Na kúsok som dala na vrch syrové kocky.

5. Krok

Z penne trocha ostalo, aj s omáčky, sme s dcérou zjedli ako predjedlo, kým sa večera zapekala v rúre ;-)

6. Krok

Tortovú formu naplnenú som dala na plech a do vyhriatej rúry, piekla som na 175°C 25 minút. Po vybratí z rúry som nechala vo forme cestoviny vychladnúť polhodinku. Potom som formu preložila do sklenenej koláčovej misy, keby náhodou po odopnutí obruče sa dielo rozpadlo.

7. Krok

Najprv som nožíkom dookola vnútro tortovej formy "obrezala", aby sa nenalepilo. Obruč som opatrne odopla a ani nedýchala :-D :-D a že som mala teda veľkú radosť, pretože všetko držalo pokope.

8. Krok

Dobrú chuť, my sme si pochutili veeeeeľmi :-)

9. Krok

TIP: Ak použijete bezlepkové cestoviny, pochutnajú si aj celiatici ;-) ale to Vy už viete :-)

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...