Zakysankový oblíž prst

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
P1050614
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 350 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 500 ml zakysanky
  • 100 ml oleja
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
  • PLNKA:
  • 800 ml mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 5 žĺtkov
  • 150 g cukor
  • 250 g maslo
  • PENA:
  • 5 bielkov
  • 300 g cukru

Postup prípravy

1. Krok

CESTO: zmiešame múku so sódou bikarbónou, pridáme štipku soli, kakao, cukor, zakysanku a olej. Ručne metličkou vymiešame. Cesto rozotrieme na plech vytretý maslom a upečieme.

2. Krok

PLNKA: do mlieka dáme zlatý klas, žĺtka a cukor, poriadne rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Necháme vychadnúť a všľaháme maslo.

3. Krok

SNEH: nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do tuha - asi 5 minút.

4. Krok

Na vychadnutú piškótu natrieme žĺtkový krém a naň vychladnutý sneh. Ozdobíme strúhanou čokoládou. Do cesta môžeme pridať aj mleté orechy.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?