Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zakysankový oblíž prst

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
P1050614
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 350 g polohrubej múky
  • 200 g cukru
  • 500 ml zakysanky
  • 100 ml oleja
  • 2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 2 lyžice kakaa
  • PLNKA:
  • 800 ml mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 5 žĺtkov
  • 150 g cukor
  • 250 g maslo
  • PENA:
  • 5 bielkov
  • 300 g cukru

Postup prípravy

1. Krok

CESTO: zmiešame múku so sódou bikarbónou, pridáme štipku soli, kakao, cukor, zakysanku a olej. Ručne metličkou vymiešame. Cesto rozotrieme na plech vytretý maslom a upečieme.

2. Krok

PLNKA: do mlieka dáme zlatý klas, žĺtka a cukor, poriadne rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Necháme vychadnúť a všľaháme maslo.

3. Krok

SNEH: nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do tuha - asi 5 minút.

4. Krok

Na vychadnutú piškótu natrieme žĺtkový krém a naň vychladnutý sneh. Ozdobíme strúhanou čokoládou. Do cesta môžeme pridať aj mleté orechy.

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...