Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok Vtáčie mlieko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vtacie mlieko.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
Vtáčie mlieko

Vtáčie mliekoVtáčie mliekoVtáčie mliekoVtáčie mliekoVtáčie mlieko

reklama:

Suroviny

  • 50 g masla alebo Hery
  • 170 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Pena:
  • 700 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 20 g želatíny
  • 3 lyžičky instantnej kávy
  • Ďalej potrebujete:
  • 80 ml smotany na šľahanie
  • 150 g džem podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si roztopíme maslo alebo Heru..Potom vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame rozpustené maslo.

2. Krok

Plech cca 27 x 17 vyložíme s papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme piškótu vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút.Upečenú piškótu necháme vychladnúť a prerežeme na dve polovice.

3. Krok

Do formy si dáme prvú časť piškóty a potrieme ju džemom.Kávu rozpustíme v 3 lyžiciach horúcej vody.Želatínu necháme napučať asi 1/2 pohára studenej vody a potom ju mierne zahrejeme.

4. Krok

Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a práškovým cukrom.Potom do nej tenkým prúdom vlejeme želatínu.Krém si rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme pripravenú kávu.

5. Krok

Najskôr na vrstvu z džemu natrieme bledú plnku, a na ňu kávovú..Prikryjeme druhým plátom.Jemne pritlačíme.

6. Krok

Pripravíme si čokoládovú polevu.Do teplej smotany na šľahanie pridáme nalámanú čokoládu, chvíľu počkáme, potom dohladka vymiešame.Pripravenou polevou polejeme vrch zákusku a zahladíme.Vložíme na pár hodín do chladničky zatuhnúť a potom nakrájame na porcie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4854 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.