Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s pudingovým krémom, s broskyňami a citrónovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zákusok s pudingovým krémom, s broskyňami a citrónovou penou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 1/2 šálky práškového cukru
  • 1/2 šálky polohrubej múky
  • 4 lyžice škrobu
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 200 g masla
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 5 polovíc broskýň zaváraných
  • Citrónová pena:
  • 1 citrónové želé
  • 250 ml horúcej vody
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • Ďalej potrebujeme:
  • 50 g bielej čokolády
  • 50 g mliečnej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľaháme bielka do peny.Potom postupne pridávame práškový cukor a ušľaháme tuhý sneh.Potom pridáme žĺtka jeden po druhom, a za každým poriadne premiešame.Nakoniec vmiešame zmes múky, prášku do pečiva a škrobu.Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 24 x 35 a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 25 - 30 minút.Po upečení necháme vychladnúť.

2. Krok

Pudingový krém: Puding rozmiešame v polovici mlieka a ostatný dáme variť.Do variaceho mlieka nalejeme pudingovú zmes a uvaríme hustý krém.Ten necháme dôkladne vychladnúť.Potom si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, a postupne vmiešavame vychladnutý puding.Šľaháme kým nám nevznikne nadýchaný krém.Broskyne si zlejeme zo šťavy a nakrájame na malé kocky.Potom ich vmiešame do krému, a krm navrstvíme na vychladnutú piškótu.

3. Krok

Citrónová pena: Želé si pripravíme podľa návodu.Rozmiešame ho v horúcej vode.Vyšľaháme si smotanu na šľahanie pridáme k nej práškový cukor pridáme vychladnuté želé a dôkladne premiešame.Penu rovnomerne nanesieme na pudingový krém.Zákusok dáme do chladničky na pár hodín najlepšie na noc.

4. Krok

Zákusok potom nakrájame na kocky a dozdobíme oboma nastrúhanými čokoládami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1105 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.