Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s kyslou smotanou a s pudingom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_33.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 6 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 100 ml vody
  • 50 ml oleja
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 2 lyžice kakaa
  • Pudingová vrstva:
  • 2 vanilkové pudingy
  • 6 lyžíc cukru
  • 800 ml mlieka
  • Vrstva z kyslej smotany:
  • 900 g kyslej smotany
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 1 lyžica kakaa alebo škorice ak máte radi

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si plech cca 27 x 38 .Vystelieme ho papierom na pečenie.

2. Krok

Najskôr si pripravíme puding nech nám vychladne..Uvaríme ho podľa návodu na obale..

3. Krok

Teraz ideme urobiť piškótu.Oddelíme si žĺtka od bielkov .Vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny potom k nim vmiešame vodu a olej.Primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh s pár kvapkami citrónovej šťavy.Ten vmiešame zľahka drevenou vareškou.

4. Krok

Takto získané cesto rozdelíme na dve časti.do jednej vmiešame kakao.Na plech najskôr nalejeme bledé cesto , a naň zas kakaové..Vidličkou trochu cestá zavírime aby sme získali mramorový efekt.Za pomoci lyžičky potom vhadzujeme na cesto puding..

5. Krok

Cesto vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme ho 5 minút.Potom teplotu stiahneme na 180°C a pečieme ešte cca 30 minút.Skontrólujeme špáradlom.

6. Krok

Kým sa nám koláčik pečieme pripravíme si smotanovú vrstvu.Vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom..Keď koláč vyberieme z rúrynecháme vychladnúť a potom nalejeme smotanovú vrstvu a necháme tuhnúť 3 - 4 hodiny..Potom posypeme buď kakaom alebo škoricou..

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...