Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s čokoládovou penou a sézamovým karamelom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_3
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 7min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 0,5 šálky cukru (240 ml)
  • 0,5 šálky polohrubej múky
  • citrónová kôra podľa chuti
  • Krém:
  • 200 g horkej čokolády
  • 400 ml 33% smotany
  • 1 balenie želatíny
  • 50 ml vody
  • Ovocná želatína:
  • 600 g mrazených ríbezlí.(alebo aj iné mrazené ovocie)
  • 200 g cukru
  • 1 balenie želatíny
  • 50 ml vody
  • sézamový karamel:
  • 60 g sézamu
  • 60 g masla
  • 80 g cukru
  • 40 g medu
  • 50 ml pomarančovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vymiešame s cukrom, kým sa cukor nerozpustí. pridajte preosiatu múku. Premiešajte.Pridajte aj nastrúhanú citrónovú kôru stačí z polovice citróna a môžete dať aj trošičku prášku do pečiva.

2. Krok

Vyhrejte rúru na 180 ° C. Nalejte cesto na plech vymastený a vysypaný múkou. Môžete použiť normálny plech ale aj okrúhlu tortovú formu... Pečieme asi 7-10 minút.

3. Krok

Piškótu vyberte z formy. Plech alebo formu vyložte keď vychladne potravinárskou fóliou a vráťte piškótu nazad.

4. Krok

Plnka: Želatína sa rozpustíme v 50 ml vody.Pripraví sa podľa návodu na obale.(zahreje na 60°C potom sa odstaví.) Vyšľahajte šľahačku . Dve polievkové lyžice vyšľahanej šľahačky primiešame k želatíne . Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, ochladíme sa na 30 ° C a jemne primiešame vyšľahanú šľahačku potom primiešame aj želatínu.. Krém rovnomerne nanesieme na piškótu a zákusok odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

5. Krok

Želé: Ríbezle rozšľaháme v mixéri .Dáme do hrnca spolu s cukrom a necháme rozvariť. A potom pretrieme cez sito. Rozpustíme želatínu v 50 ml vody a taktiež zahrejeme na 60 °C. Ochladí sa a potom sa pridá k ríbezľovej šťave . Želatínu necháme trochu stuhnúť chladnutím .. Potom nalejeme na zákusok a opäť vložíme do chladničky .(Najlepšie cez noc.)

6. Krok

Sézamový karamel: Ten je lepšie robiť pred podávaním. Dajte všetky ingrediencie do hrnca a varte prikryté na miernom ohni po dobu 5-10 minút. Plech si vymastíme a nelejeme tenkú vrstvu sézamovej zmesi . Rúru vyhrejeme na 170 ° C. Pečieme 5-10 minút kým nám cukor neskaramelizuje. Pozor nech vám nezhorí. Potom necháme vychladnúť (mierne ) a nakrájame na menšie kúsky. Zákusok pred podávaním zdobíme..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4321 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies