Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok Kilimandžáro

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Zakusok kilimandzaro.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • štipka soli
  • 2/3 šálky práškového cukru
  • 2/3 šálky polohrubej múky
  • 1,5 lyžice kakaa
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice vody
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Jablková vrstva:
  • 1 - 1,5 kg jabĺk
  • 2 citrónové želé
  • 1 lyžica masla
  • Pudingová vrstva:
  • 500 ml mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice škrobu (gustin, zlatý klas)
  • 200 g masla
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g horkej čokolády
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžička masla
  • kokos na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.Potom pridáme olej a vodu za stáleho šľahania.V samostatnej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli,a kakao.Primiešame múčnu zmes k vajíčkovej a miešame už len vareškou alebo stierkou v jednom smere.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie (24 x 28) a pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre na 180°C.Po upečení vypnite rúru a otvorte dvierka a nechajte piškótu chvíľu ešte v rúre..Potom ju vyberte a úplne nechajte vychladnúť.Po vychladnutí ju prerežte na dve časti vodorovne.

3. Krok

jablkovú vrstvu si pripravíme tak, že najskôr jablká ošúpeme a potom ich na hrubom strúhadle postrúhame.Do hrnca si dáme roztopiť maslo a nastrúhané jablká na masle podusíme do mäkka.Potom pridáme podľa návodu citrónové želé poriadne premiešame a podľa potreby povaríme.Necháme vychladnúť.

4. Krok

Pudingový krém.. Odoberieme si trochu mlieka a vymiešame v ňom žĺtka, škrob a múku.ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom.Keď sa mlieko rozvarí odstavíme ho, primiešame žĺtkovo múčnu zmes a znovu dáme na oheň.Prevaríme aby sa stratila chuť múky a škrobu (asi 5 minút) potom odstavíme a necháme vychladnúť.keď je puding studený, vymiešame si v samostatnej miske maslo , a po lyžiciach za stáleho šľahania k nemu primiešame puding.Vznikne nám hladký nadýchaný krém..

5. Krok

Čokoládovú polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli vymiešaním všetkých surovín dohladka.

6. Krok

Zákusok vrstvíme tak, že na jednu časť čokoládovej piskóty najskôr natrieme jablkové želé, Necháme zatuhnúť a potom natrieme pudingový krém.Krém prikryjeme druhou časťou čokoládovej piškóty.Vrch zákuska prelejeme čokoládovou polevou a posypmeme kokosovými vločkami..

7. Krok

Dáme do chladničky poriadne zatuhnúť najlepšie na noc, a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

737 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies