Základný recept na čokoládový korpus

Kuchyňa:
Náročnosť:
Korpus
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 50m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 270 g nahrubo nasekanej čokolády
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/3 hrnčeka nesladeného kakaa
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1 hrnček zmäknutého masla
  • 2 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice rastlinného oleja

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180°C.Formu na pečenie s odnímateľným dnom s priemerom 23 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou.

2. Krok

Vo vodnom kúpeli si pomaly roztopíme čokoládu a necháme ju aj trochu vychladnúť.Do veľkej misy preosejeme múku, kakao,kypriaci prášok ,sódu bikarbónu a soľ

3. Krok

V inej mise našľaháme elektrickým mixérom maslo s cukrom do peny.Postupne pridávame vajcia , každé dobre zašľaháme do zmesi.

4. Krok

Šľahač prepneme na nižší stupeň a pridávame striedavo suchú zmes , mlieko čokoládu a olej.

5. Krok

Vymiešané cesto preložíme do pripravenej formy na pečenie ..Pečieme 50- 60 minút alebo dovtedy kým špáradlo zapichnuté do cesta nezostane po vytiahnutí čisté..

6. Krok

Upečený korpus necháme po upečení 10 minút chladnúť..potom vyberieme z formy a necháme úplne vychladnúť..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?