reklama:

Záhrebská kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
Záhrebská  kocka
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 250g cukru
  • 200g polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 5 dcl horúcej vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • KRÉM
  • 1 liter mlieka
  • 180g hladkej múky
  • 6 žĺtkov
  • 150g práškového cukru
  • 250g masla alebo margarínu
  • BIELKOVÝ SNEH
  • 6 bielkov
  • 300g práškového cukru

Postup prípravy

1. Krok

Oddelíme si bielky od žĺtkov.

2. Krok

Vymiešame si žltka s cukrom do biela.Postupne pridávame vodu striedavo s múkou zmiešanou s kakaom a kypriacim práškom.

3. Krok

Nakoniec primiešme sneh z bielkov.

4. Krok

Nalejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou,pečieme pri 180°C cca 30 min.

5. Krok

Krém si pripravíme uvarením pudingu z múky a mlieka..Do 8 dcl mlieka ešte za studene vmiešame žĺtky a privedieme do varu..v zbytku mlieka vymiešame hladkú múku a keď sa mlieko začne variť uvaríme puding.

6. Krok

Keď puding dobre vychladne vmiešame maslo ,alebo margarín spolu s práškovým cukrom.Pripravený krém natrieme na vychladnutú piškótu.

7. Krok

nakoniec si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov ,Za stáleho miešania prišľaháme cukor.. nakoniec všetko ešte šľaháme nad parou,cca 6-7 minút kým sa cukor celkom nerozpustí hmota poriadne stuhne.

8. Krok

Sneh natrieme na krém nakoniec zákusok polejeme čokoládovou polevou.

Záhrebská  kocka

Zdroj:  www.recipeci.com

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?