reklama:

Vyprážané halušky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Fotografia1426
  • Kusov: 1
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

netradične…Keďže na zelený štvrtok,bol špenát,

vo veľký piatok dospelý držali veľký pôst,ale deti to nechápali,

tak nám urobili uhorkovú omáčku s vyprážaným hráškom,

ja som to nazvala haluškami,lebo som to musela pretláčať cez,, haluškár”…

oni to robili cez strúhadlo na mrveničku a ja to mám,len štvorcového tvaru..

Suroviny

  • 120g alebo krupica múka hrubá
  • 1dl mlieko
  • 1ks vajce
  • podľa svojej chuti soľ
  • 2dl na vysmážanie olej
  • Uhorková omáčka:
  • pol pohára uhorky sladkokyslé
  • 1dl+4dl šťava + voda
  • podľa svojej chuti soľ
  • 1/2 poh. smotana na šľahanie
  • 1pl múka hladká
  • 1pl aj viac kôpor

Postup prípravy

1. Krok

Urobíme cesto z múky vajca mlieka a soli,necháme postáť zatial si nakrájame uhorky a dáme variť do šťavy z nich do ktorej sme dali vodu,uvaríme do mäkka...Odstáte cesto so dáme na dierkovaný lopárik na halušky a do horúceho oleja popretláčame cesto..

2. Krok

v oleji trošku popražíme ale nie na tmavo,boli by veľmi tvrdé,potom vyberieme na misu...

3. Krok

Uhorkovú omáčku zatrepeme smotanou a múkou,podľa toho, akú hustú ľúbite nakoniec dochutíme soľou,ale v náleve je všetko...nakoniec dáme kôpor..

4. Krok

podávame z vyprážanými haluškami,dobrú chuť!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?