Vyprážane filety z tresky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Fotografia0592
  • Kusov: 5
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 40m
reklama:
reklama:

kôpor máme všetci radi a k rybám sa dobre hodí…

Suroviny

  • 6 ks filety z tresky , 2pl ,olej na vypr
  • korenie na ryby
  • 6 pl múka hladká
  • 1ks sl.smotana 33%
  • 2 vajcia , 1čl+1čl ,rozmarín vegeta
  • 5 pl kôpor, podľa chuti citrón
  • kocka bujón , 2dl voda
  • 3pl ocot balzamikový , horčica
  • 1čl+1čl ,rozmarín vegeta
  • olej na vyprážanie

Postup prípravy

1. Krok

Filety posypeme korením na ryby a potrieme horčicou,necháme trošku odstáť...zatial si urobíme cestíčko ,zo smotany ,vajíčok,múky,vegety a rozmarínu/sušený ,drvený/

2. Krok

medzitým si dáme variť zemiaky, pokrájané na kolieska s troškou soli.......filety obalíme v múke a potom v cestíčku a vypražíme na oleji....

3. Krok

cestíčko,ktoré zostalo podlejeme vývarom z bujónu asi 2dl a prevaríme a pridáme 5pl kôpru a dostaneme hustú kôprovo- smotanovú omáčku,do ktorej pridáme balzamico ocot a citronovú šťavu, asi 2 čl a omáčku použijeme na preliatie zemiakov a filiet pri servírovaní....

4. Krok

Zemiaky podávame len varené preliate omáčkou...priložíme teplé filety a môžeme konzumovať...dobrú chuť.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?