- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Vynikajúca koložvárska kapusta podľa mojej mamičky
Vynikajúca koložvárska kapusta podľa mojej mamičky

- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 kg kyslej kapusty
- 150 g ryže
- 600 g mletého bravčového mäsa
- 1 veľkú cibuľu
- drvenú rascu
- 1 lyžičku červenej sladkej papriky
- 1lyžička masla
- 4 strúčky cesnaku
- 150 g špekáčiek
- 300 ml smotany na šľahanie
- masť
- tuk na vymastenie pekáča
Postup prípravy
1. Krok
Ryžu si umyjeme a dusíme tak ako sme zvyknutý.
2. Krok
Kým sa nám ryža dusí, nakrájame nadrobno cibuľu, speníme ju na oleji a pridáme mleté mäso.Opečieme, osolíme a necháme 20 minút dusiť. Podľa potreby mäso podlejeme vodou. K mäsu pridáme drvenú rascu a papriku a dusíme ešte 10 až 15 minút. Na záver ešte primiešame prelisovaný cesnak a lyžicu masla.
3. Krok
kapustu si prepláchneme a na lyžičke masti ktorú si rozpustime v hrnci začneme dusiť..Potom podlejem vodou a dusíme do mäkka.
4. Krok
Pekáč vymastíme tukom a uložíme do nej vrstvu asi tretiny kapusty, ale nesmie v nej byť veľa šťavy. Na ňu dáme polovicu uduseného mäsa, polovicu pomletých špekáčiek a znovu vrstvu z ďalšej tretiny kapusty.
5. Krok
Kyslú smotanu zmiešame so smotanou na šľahanie a polovičným množstvom zalejeme kyslú kapustu. Na tento základ dáme vrstvu ryže, druhú polovicu mäsa so špekáčkami. Potom uložíme vrstvu zvyšnej kapusty. Naplnenú misu zase polejeme zvyšnou zmesou kyslej smotany a smotany na šľahanie. Vrch polejeme roztopenou masťou rozmiešanou s červenou paprikou.
6. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 45 minút.
Hotovo a prajeme dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
897 videní