Višňový závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
B3a99d5c.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40m
  • Varenie: 40m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 150 g hladkej múky
  • 80 ml teplej vody
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • štipka soli
  • Náplň:
  • 500 g višní bez kôstiek
  • 100 g hnedého cukru
  • 50 g mletých mandlí alebo orechov
  • 3 lyžice strúhanky
  • 1 vajce
  • rozpustené maslo

Postup prípravy

1. Krok

Múku so soľou si dáme na pracovnú plochu. Urobte v strede jamku a nalejte rastlinný olej. Postupne na 3-4 x pridáme vodu. premiešavame prstami alebo vidličkou.Premiešame múku s vodou, kým nebudete mať mäkké cesto. Vymiesime cesto, ktoré sa zozačiatku preliepa na pracovnú plochu, a miesime tak dlho, kým sa neprestane lepiť a je hladké a pružné. Zpracujeme cesto do gule potrieme olejom, zabalíme do fólie a necháme odpočívať najmenej po dobu 30 minút.

2. Krok

Na stôl si rozprestrieme starý obrus, najlepšie s žakárovým vzorom, takže môžete ľahko testovať položte na obrus cesto dostredu a vaľkajte valčekom do kruhu s priemerom 25 cm.

3. Krok

Potom si cesto dajte n ruky , ako keď sa naťahuje pizza a od stredu cesto vyťahujte na hánkach prstov ku krajom..

4. Krok

Ak máte cesto dobre natiahnuté vráťte sa s ním na obrus , a opatrne naťahujte ďalej od stredu .Cesto sa stane tenkým tak, že bude presvitať vzor ...Hrubšie okraje zrežte radielkom..

5. Krok

Potrite cesto rozpusteným maslom. Zmiešajte strúhanku, cukor a mleté ​​mandle,potom posypeme rovnomerne cesto.Teraz rovnomerne dáme višne..

6. Krok

Pevne zvinieme a zahneme boky. Umiestnite závin na plech švom dolu a potrite rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 180 ° C 40 minút.

7. Krok

Cesto naťahujte rýchlo, aby vám neobschlo..Potom sa zvykne lámať lebo je krehké...

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?