Vianočný štedrák po mojom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_35
  • Kusov: 2
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 45m
reklama:
reklama:

Rada maľujem aj na koláče…

Suroviny

  • 250g polohrubá múka
  • 250g hl.múka
  • 250ml mlieko
  • 1 kocka droždie
  • 1pl cukor
  • 3 žĺtky,1 /2čl soli
  • 200g maslo
  • 1 vajce na potretie
  • 2dl slivkový lekvár
  • 350g mak mletý
  • 150g pr.cukor
  • 300g tvaroh
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 1 sladká smotana
  • 1/2dl mlieko do maku

Postup prípravy

1. Krok

Prvé si zamiesime cesto a to preosejeme si múku a pridáme do nej soľ ,z mlieka droždia si urobíme kvások a rozpustíme tuk .Do múky dáme 3 žĺtky, tuk a kvások a zamiesime cesto,ktoré necháme nakysnúť.

2. Krok

Z papiera na pečenie si povystrihujeme kruhy,akej veľkosti chceme mať štedráky,keď cesto vyberieme rozdelíme si ho,na toľko,koľko ich chceme mať, z tohoto množstva robím 2 veľké,cesto na papieri rozvaľkám do kruhu a kraje potrieme vajíčkom už teraz,, papier musí prečnievať len kúsok.

3. Krok

Tvaroh rozmiešame s van. cukrom a vajíčkom a so smotanou,aby sa dal pretláčať , cez cukrárenské vrecko a plníme ,,,, cesto natrieme lekvárom potom zmiešame mak s cukrom a horúcim mliekom a dáme na lekvár a na to tvarohovú plnku,dáme piecť pri 200 st do zlata,,dobrú chuť

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?