Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočné vanilkovo rožkové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
Vianočné vanilkovo rožkové rezy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 200 g mäkkého masla
  • 180 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • 4 vajcia
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • plnka:
  • 6 listov želatíny
  • 1 vajce
  • 80 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 3 polievkové lyžice Amaretta
  • 300 g vanilkových rožkov
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • Želé:
  • 4 jablká
  • 250 ml červeného vína
  • 100 g cukru
  • šťava z jedného citróna
  • 1/2 tyčinky škorice
  • 5 listov želatíny
  • Na ozdobu 20 vanilkových rožkov

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si cesto.Vymiešame maslo s cukrom do peny.Pridáme vanilkový cukor štipku soli a citrónovú kôru.Potom postupne primiešame vajcia a nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva.

2. Krok

Pripravíme si plech na pečenie 30 x 30.Plech vyložte papierom na pečenie a dáme naň cesto ktoré zarovnáme.Pečieme v predhriatej rúre pri 180°C približne 35 - 40 minút.

3. Krok

Pripravíme si plnku a to tak, že vanilkové rožky nasekáme na väčšie kusy.Namočíme si želatínu do studenej vody.Vymiešame si vo vodnom kúpeli vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom so štipkou soli a amaretom do peny.Potom zahrejeme želatínu a pridáme k tejto zmesi.Vyšľaháme si šľahačku a premiešame s krémom.Plnku navrstvíme na upečený a vychladnutý plát.Dáme do chladničky zatuhnúť.

4. Krok

Očistíme si jabĺčka a nakrájame ich na menšie kocky..Môžete ich aj nastrúhať na hrubom strúhadle.Dáme ich variť spolu s vínom,citrónovou šťavou a škoricou spolu s cukrom.Namočíme si želatínu, necháme ju napučať a potom ju zahrejeme.Keď sa nám jablká rozvaria na kašu necháme vychladnúť vyberieme škoricovú tyčinku..

5. Krok

Želatínu vmiešame do jablkovej zmesi a a vchladnutú nalejeme na krém a rovnomerne porozotierame.Vložíme do chladničky a necháme tuhnúť najmenej 2 hodiny.Nakoniec dozdobíme vanilkovými rožtekmi.

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...