Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vianočná tortička

Kuchyňa:
Náročnosť:
070
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 60g kryštálového cukru
  • 100ml horúcej vody
  • 100ml oleja
  • 1 kypriaci prašok do pečiva
  • hladká múka
  • 2 PLhnedý cukor
  • 1 čajová lyžička mletej škorice (kto chce, môže pridať aj viac)
  • Plnka:
  • 125 g masla
  • 100g práškového cukru
  • 1/2 litra mlieka
  • 40g zlatý klas - krémový prášok
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • pomleté lieskovce

Postup prípravy

1. Krok

60g kryštálového cukru upálime na karamel. Pridáme 100ml horúcej vody ( nezľaknúť sa, hoci sa z toho spraví jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky ) a necháme vychladnúť.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tri celé vajcia odvážime (aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť aj múky (vážili 177g, tak toľko pridať aj hladkej múky) Žĺtky vyšľaháme s cukrom.

3. Krok

Pridáme lyžičku mletej škorice, 100ml oleja a vychladnutý karamel. Múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

4. Krok

Pridáme vyšľahaný sneh.

5. Krok

Cesto vylejeme do olejom vymastenej formy (na spodok sa môže dať papier na pečenie, ktorý som tiež vymastila a priemer formy ktorú som použila je 20cm, výška 6cm)..je to taká mini torta, takže ak chcete väčšiu, treba pridať viac surovín.

6. Krok

A upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 30-35 minút...treba skúšať špajdlou)

7. Krok

Spravíme plnku, môžeme aj hneď, keď sa pečie korpus. 1/2 litra rozdelíme, zbytok mlieka dáme variť a do zvyšného mlieka dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme dobre vychladnúť (občas premiešame) Maslo vymiešame s cukrom. Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme.

8. Krok

Vychladnutý korpus vyberieme z formy, dáme dole papier a prekrojíme.

9. Krok

Natrieme plnkou (polovicu plnky si necháme, na potretie vrchu a bokov torty)

10. Krok

A posypeme lieskovcami. Prajem dobrú chuť!

S jemnou chuťou škorice, lieskových orieškov a najradšej ju pečiem na Vianoce.

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/11/vianocna-torticka.html

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...