Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veterníky plnené s tvarohovo smotanovou plnkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Veterník
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • štipka soli
  • 40 g masla
  • 80 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • štipka prášku do pečiva
  • 4 listy želatíny
  • 1 citrón
  • 400 g tvarohu
  • 75 g cukru
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • práškový cukor

Postup prípravy

1. Krok

100 ml vody privedieme k varu..pridáme maslo a soľ.

2. Krok

Prisypeme múku a za stáleho miešania uvaríme hustú hmotu.

3. Krok

Odstavíme a ešte stále miešame drevenou varechou až kým sa nám cesto nezačne odliepať od stien hrnca a od dna.

4. Krok

Cesto si preložíme do misky a ručným šľahačom postupne primiešavame vajcia.Miešame kým sa nám vajcia neprepoja..potom pridáme štipku prášku do pečiva a ešte premiešame.

5. Krok

Na plech si dáme papier na pečenie..Cesto si dáme do cukrárskeho vrecka alebo môžeme aj polievkovou lyžicou robit na papier kôpky či kolieska.

6. Krok

Pečieme v predhriatej rúre 200°c cca 20 - 25 minút.

7. Krok

Počas pečenia rúru neotvárame..Keď sa nám cesto upečie, vytiahneme z rúry, necháme trochu vychladnúť a potom horizontálne poprekrajujeme..

8. Krok

Želatínu si na 10 minút namočíme do studenej vody a necháme napučať.

9. Krok

Citrón si opláchneme, osušíme a nastrúhame na jemnom strúhadle kôru.Vytlačíme šťavu zvlášť do misky.Budeme potrebovať tak 4 lyžice.

10. Krok

3ťavu z citróna prilejeme k namočnej želatíne a zahreme za stáleho miešania kým sa želatína nerozpustí.Nesmie sa nám variť.primiešame 2 lyžice tvarohu k želatíne,aby sme ju ochladili..

11. Krok

Vyšľaháme si zvyšný tvaroh s citrónovou kôrou a s cukrom a nakoniec prišľaháme aj želatínovo citrónovú tekutinu.

12. Krok

Nakoniec vyšľaháme šľahačku do tuha a primiešame k tvarohu.Túto plnku si dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme naše veterníky.

13. Krok

Na vrch priložíme naše vrchnáčiky a posypeme práškovým cukrom..

klwi_s01_0932klwi_s02_0932klwi_s03_0932klwi_s04_0932klwi_s05_0932klwi_s06_0932klwi_s12_0932

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies