Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Verdance Best

Kuchyňa:
Náročnosť:
Verdance Best
16
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 4 lyžice mlieka
  • Bielková vrstva:
  • 4 bielka
  • štipka soli
  • 175 g práškového cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 75 g mandľových vločiek opražených
  • Krém:
  • 4 žĺtka
  • 100 g cukru
  • 15 g masla
  • 40 g škrobu alebo vanilkového pudingu
  • 450 ml mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • 5 g želatíny
  • 300 ml kyslej smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mandľové vločky opražíme na suchej panvici.Ale len zľahka.

2. Krok

Maslo si vymiešame s cukrom do peny.Potom vmiešame vaječné žĺtky pridáme štipku soli, vanilkový cukor,citrónovú šťavu múku s práškom do pečiva a nakoniec mlieko.

3. Krok

Vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a vyšľaháme na tuhý sneh.Nakoniec pridáme citrónovú šťavu ..Na plech vyložený s papierom na pečenie najskôr dáme cesto, ktoré i keď bude trochu pevnejšie rozotrite rovnomerne.Na cesto dáme sneh z bielkov.Taktiež rovnomerne zakryjeme ním cesto.Sneh posypeme mandľovými vločkami.

4. Krok

Pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C asi 30 minút.Potom rúru vypnite a nechajte v rúre ešte niekoľko minút.Pootvorte dvierka aby vlhkosť mala kam unikať.Potom vyberte z rúry a rozrežte na dve polovice.

5. Krok

Pripravíme si krém..Namočíme želatínu do 30 ml studenej vody.. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme škrob alebo puding maslo a mlieko..Dáme variť do vodného kúpeľa a varíme do zhustnutia. Potom odstavíme a necháme pár minút chladnúť , potom vmiešame želatínu.Nakoniec primiešame kyslú smotanu a necháme zatuhnúť ..

6. Krok

Prvú časť piškóty potrieme s krémom a prikryjeme druhou časťou..Dáme do chladničky na niekoľko hodín..Krájame namočeným nožom do vlažnej vody..

Dsc_0508 1.jpg Dsc_0509 1.jpg Dsc_0510 1.jpg Dsc_0511 1.jpg Dsc_0512 1.jpg

Dsc_0518.jpg Dsc_0513 1.jpgDsc_0514.jpg Dsc_0515.jpg Dsc_0516 1.jpg Dsc_0520.jpg Dsc_0521.jpgDsc_0523.jpg Dsc_0525.jpg Dsc_0532.jpg

 

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

586 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies