Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Veľkonočný baranček -štóla

Kuchyňa:
Náročnosť:
0_14630a_ff25b509_l.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 2:10 hod
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 3:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 23 g droždia čerstvého
  • 10 g medu
  • 220 ml vlažného mlieka
  • 310 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • trochu rumu
  • 35 g medu
  • kôra z 1 citróna
  • 415 g hladkej múky
  • 60 - 70 g masti
  • 130 - 140 g rozpusteného masla
  • štipka soli
  • pre ozdobenie:
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • práškový a vanilkový cukor na posypanie
  • zmes sušeného ovocia:
  • 400 g hrozienok
  • 180 g pomarančovej kandizovnej kôry
  • 180 g citrónovej kandizovanej kôry
  • 50 g pražených mandlí alebo lieskových orieškov
  • 150 ml amareta
  • 150 g sušených brusníc
  • 3 lyžičky perníkového korenia

Postup prípravy

1. Krok

23 g čerstvého droždia 10 g medu 220 g mlieka (20 ° C) 310 g múky vymiesime cesto, prekryjeme fóliou a necháme kysnúť po dobu 40 minút..

2. Krok

keď cesto podkysne pridáme k nemu 80 g práškového cukru, 2 žĺtky, 19 g vanilkového cukru, 13 g rumu,35 g číreho med ,citrónovú kôru ,415 g múky, 60-70 g masti,130-140 gramov rozpusteného masla ,a štipku soli..vymiesime do hladka..

3. Krok

zmes zo sušeného ovocia v miske premiešame s perníkovým korením a s amaretom a prepeme trochou múky..nakoniec vmiesime a povtláčame do cesta..cesto nám stmavne od ovocia a perníkového korenie.

4. Krok

pripravené cesto vtlačime do vymastenej a múkou vysypanej formy barančeka a necháme kysnúť 1 hodinu..

5. Krok

predhrejeme si rúru na 180 °C a vložíme do nej štólu tu pečieme cca 1 hodinu..vrch prekryjeme alobalom..pred vybratím skontrólujeme špajdlou či je prepečená...

6. Krok

hotového barančeka vyberieme z formy v potrieme roztopeným maslom, a necháme 20 minút chladnúť ..Potom ho bohato pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým...

7. Krok

Barančeka je dobré piecť aspoň 3 týždne pred veľkou nocou nechať ho postáť na chladnom mieste..

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...