Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vegetariánska omáčka bolognese

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_48.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 2 - 3 menšie cukety
  • 1 hlava karfiolu rozdelená na ružičky
  • 2 očistené mrkvy
  • 200 g očistených húb (šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka orechov
  • 228 g rajčinového pretlaku alebo paradajok bez šupiny
  • 1/4 šálky sušených paradajok
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička javorového sirupu alebo medu na dosladenie

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si namočíme sušené paradajky do vody a potom sa budeme venovať ostatnej zelenine.

2. Krok

v kuchynskom robote si zmixujeme karfiol, mrkvu huby, cibuľu a cesnak..

3. Krok

Zeleninu preložíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja a dusíme kým sa nám neodparí voda ktorú zelenina pustí..

4. Krok

V robote si zmixujeme aj vlašské orechy a pridáme ich k zelenine z ktorej sa nám odparila nadbytočná voda.Pridáme aj kvasnice sušené bylinky a soľ..

5. Krok

Sušené paradajky si scedíme z vody do ktorej sme ich namočili a taktiež v kuchynskom robote ich zmixujeme buď s rajčinovým pretlakom alebo oblanšírovanými paradajkami.

6. Krok

Pridáme k ostatným ingredienciám v panvici , ochutíme korením a osladíme javorovým sirupom ak nemáte tak medom.Potom už len na malom plameni varíme kým omáčka nebude mať požadovanú hustotu..

7. Krok

Ak si chcete priprviť aj cuketové "zoodles" ktoré sú k tejto omáčke ako stvorené vytvoríte ich pomocou spiralizátora alebo podobného nástroja.Cuketu strúhame na dlhé rezance.

8. Krok

Môžete samozrejme použiť aj obyčajné cestoviny..Omáčka je naozaj skvelá...

 

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...