Vegetariánska omáčka bolognese

Kuchyňa:
Náročnosť:
Screenshot_48.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 45m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 - 3 menšie cukety
  • 1 hlava karfiolu rozdelená na ružičky
  • 2 očistené mrkvy
  • 200 g očistených húb (šampiňóny)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka orechov
  • 228 g rajčinového pretlaku alebo paradajok bez šupiny
  • 1/4 šálky sušených paradajok
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička javorového sirupu alebo medu na dosladenie

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si namočíme sušené paradajky do vody a potom sa budeme venovať ostatnej zelenine.

2. Krok

v kuchynskom robote si zmixujeme karfiol, mrkvu huby, cibuľu a cesnak..

3. Krok

Zeleninu preložíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja a dusíme kým sa nám neodparí voda ktorú zelenina pustí..

4. Krok

V robote si zmixujeme aj vlašské orechy a pridáme ich k zelenine z ktorej sa nám odparila nadbytočná voda.Pridáme aj kvasnice sušené bylinky a soľ..

5. Krok

Sušené paradajky si scedíme z vody do ktorej sme ich namočili a taktiež v kuchynskom robote ich zmixujeme buď s rajčinovým pretlakom alebo oblanšírovanými paradajkami.

6. Krok

Pridáme k ostatným ingredienciám v panvici , ochutíme korením a osladíme javorovým sirupom ak nemáte tak medom.Potom už len na malom plameni varíme kým omáčka nebude mať požadovanú hustotu..

7. Krok

Ak si chcete priprviť aj cuketové "zoodles" ktoré sú k tejto omáčke ako stvorené vytvoríte ich pomocou spiralizátora alebo podobného nástroja.Cuketu strúhame na dlhé rezance.

8. Krok

Môžete samozrejme použiť aj obyčajné cestoviny..Omáčka je naozaj skvelá...

 

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?