Vegan kakaovo-čokoládová torta

Chod:
Náročnosť:
_DSC0472
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 50m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • kuskus celozrnný 1 hrnček
  • voda 2,5 hrnčeka
  • cukor hnedý 1 hrnček
  • kakao kvalitné 0,3 hrnčeka
  • soľ 0,3 KL
  • mlieko rastlinné 0,2l
  • horká čokoláda kvalitná 100g
  • Gustin škrob 3-5 PL
  • cukor hnedý 0,5 hrnčeka

Postup prípravy

1. Krok

Suroviny na "korpus" (kuskus, cukor, kakao, soľ) spolu zmiešajte v jednom kastróli a varte do zhustnutia.

2. Krok

Krém (mlieko, čokoláda, kakao, cukor, gustin) varte tiež do zhustnutia.

3. Krok

Do tortovej formy dáme kuskusovú zmes a zalejeme krémom. Uhladíme a necháme vychladnúť. Mne sa to chladilo asi 3-4 hodiny, na noc som dala do chladničky zachladiť a ráno podávala.

4. Krok

Z torty ochutnalo 10 ľudí a každému chutila. Kolegyne hádali, že je z krúpkov či krupice. Jedna kuskus nemá vôbec rada, tak bola veľmi pozitívne prekvapená.

5. Krok

TIP: Ak pri príprave použijete ryžový kuskus, pochutnajú si aj Vaši "bezlepkoví" priatelia. Ja uvarím cez víkend 🙂

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?