Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Včelie kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vcelicky.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.einfachbacken.de
  • Kusov: 1
  • Porcií: 24
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 125 g mäkkého masla
  • 160 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 200 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • maslo na vymastenie plechu
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 90 g cukru
  • 400 g kyslej smotany
  • 250 g tvarohu
  • Na ozdobu:
  • 6 plátkov želatíny
  • 600 g marhuľového džemu
  • 1 - 2 plechovky marhuľových polovíc (25 ks)
  • 50 g tmavej čokolády
  • cukrové oči 50 ks
  • mandľové lupienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vymastite si plech maslom (39x26x4cm) a predhrejte rúru na 180 °C (cirkulujúci vzduch: 160°C ). Maslo a cukor vyšľahajte do peny,postupne vmiešajte vajcia. Múku a prášok do pečiva zmiešajte a pridajte k maslovej zmesi.. Krátko vymiešajte. Cesto dáme na plech a uhladíme ho.. Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút. Pred ďalším spracovaním nechajte vychladnúť.

2. Krok

Na krém si dáme mlieko do hrnca zahriať.. odoberieme z neho asi 4 polievkové lyžice. Zmiešajte s pudingovým práškom a cukrom. Potom pridajte pudingovú zmes do variaceho sa mlieka a za stáleho miešania varte, kým puding nezhustne. Pozor: Toto je veľmi rýchle. Potom hrniec odstránime z ohňa. Nechajte ho vychladnúť asi 5 minút za stáleho miešania, aby sa nevytvorila koža. Potom pridajte kyslú smotanu a tvaroh dodobre premiešajte. Krém vylejeme na vychladnuté cesto a vyhladíme ho. Chlaďte asi 30 minút.

3. Krok

Pripravíme si želatínovú vrstvu..Namočte želatínové plátky na niekoľko minút do misky so studenou vodou podľa pokynov na obale. Marhuľový džem do hrnca s 2 lyžicami vody. Zohrejte na miernom ohni a miešajte kým sa džem nestane tekutým.Pridáme aj želatínu , a premiešame..Teraz nalejte želé na koláč a uhlaďte ho.. Koláč sa znovu chladí, až kým sa vrchná vrstva nestane pevnejšou..

4. Krok

Medzitým marhuľové sceďte cez sitko a nechajte ich poriadne odtiecť.. Potom položte 24 polovíc na list papiera na pečenie. Tmavú čokoládu nahrubo nasekajte a roztopte vo vodnom kúpeli. Čokoládu Dajte do cukrárskeho vrecka (plastového) Nechajte krátko vychladnúť, potom odrežte na špici (neodrežte príliš veľa, inak príliš veľa čokolády vyjde naraz). Na každú polovicu marhule nastriekajte 3-4 čokoládové prúžky.nechajte mierne zatuhnúť a potom za pomoci noža preneste na koláč..Ukladajte podľa porcií..

5. Krok

Opäť s vreckom nastriekajte trochu čokolády tam kde bude hlavička a pritlačte dve cukrové oči na každú. Nakoniec na každú včielku položte dve mandle (krídelká) a zľahka stlačte. Potom nakrájajte koláč na porcie a nechajte v chladničke poriadne zatuhnúť..Najlepšie cez noc..

6. Krok

Alternatíva k cukrovým očiam Ak nenájdete cukrové oči v supermarkete, môžete namiesto toho rozpustiť 50 g bielej čokolády vo vodnom kúpeli. Dajte tiež bielu čokoládu do vrecka a na papier na pečenie nastriekajte 48 bielych kruhov ako oči. Nechajte čokoládu zatuhnúť a potom pomocou tmavej čokolády nastriekajte bodky..

Bienenkuchen step 1.jpgBienenkuchen step 2.jpgBienenkuchen step 3.jpgBienenkuchen step 4.jpg

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

338 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.