Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vanilkovo-čokoládový koláč s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
Vanilkovo čokoládový koláč s jablkami
10
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Vanilkové cesto:
  • 3 vajcia
  • 150 g masla
  • 40 g vanilkový cukor
  • 100 g práškový cukor
  • 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • Čokoládové cesto:
  • 3 vajcia
  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 1/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • Plnenie:
  • 2 jablká
  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • na preliatie a zdobenie:
  • 3 lyžice kakaa
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica želatíny
  • kakao na posypanie

Postup prípravy

1. Krok

pripravíme si vanilkové cesto..Vymiešame oba cukre s maslom do peny.. Potom pridáme vajcia jedno po druhom a za každým premiešame.nakoniec zľahka primiešame múku s práškom do pečiva.

2. Krok

čokoládové cesto si pripravíme podobne.Najskôr vymiešame cukor s maslom do peny, potom jedno po druhom vajcia.Nakoniec vmiešame múku s kakaom a s práškom do pečiva.

3. Krok

Umyté jablká si ošúpeme a zbavíme jadra..nakrájame na rovnaké kúsky.

4. Krok

Plech si pokryjeme s papierom na pečenie a nalejeme naň vanilkové cesto.Potom na vanilkové cesto nalejeme cesto čokoládové a zarovnáme.Na čokoládové cesto poukladáme rovnomerne jablká a trochu ich zatlačíme.

5. Krok

Koláčik pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 50 - 55 minút.Zatiaľ si pripravíme puding.ten uvaríme v mlieku s cukrom..

6. Krok

Po upečení koláčik necháme vychladnúť a zalejeme ho teplým pudingom..Takto necháme zatuhnúť.

7. Krok

pripravíme si čokoládovú glazúru, tak že vymiešame kyslú smotanu s cukrom a s kakaom a zamiešame k k nej pripravenú a napučanú , zahriatu želatínu.Glazúrou prelejeme už vychladnutý puding.

8. Krok

Nechajte opäť v chladničke zatuhnúť.Pred podávaním nakrájajte na porcie a posypte preosiatym kakaom.

Screenshot_47.jpg

Screenshot_39.jpg

Screenshot_40.jpg

Screenshot_41.jpg

Screenshot_42.jpg

Screenshot_43.jpg

Screenshot_44.jpg

Screenshot_45.jpg

Screenshot_46.jpg

 

 

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...